jak to było ....

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Ala111

jak to było ....

Post autor: Ala111 »

podobno stypendium ze środków UE (gdzie nie odprowadza sie podatku) nie traktuje się jako dochodu uzyskanego - możecie przypomnieć na jakiej podstawie ? bo mam taki przypadek akurat...
1ja

Re: jak to było ....

Post autor: 1ja »

stypendium dla bezrobotnych
qqwer

Post autor: qqwer »

ja licze do dochodu uzyskanego jezeli osoba pobiera stypedniu za staż z UP
Ala111

ja mam stypendium w okresie odbywania stażu przyznane przez PUP ale ze środków UE, doliczać to ?
Ś-R

Post autor: Ś-R »

Jezeli osoba uzyskała dochód ze stypendium ze srodków Europejskiego Fudnuszu Społecznego nie robisz z tego uzysku jest to dochód nieopodatkowany
walercia1986

Post autor: walercia1986 »

no tak ale musisz miec zaswiadczenie ze ejst to stypendium unijne
Ala111

nie rozumiem dlaczego się tego nie wlicza, jakie to ma znaczenie czy to dochód opodatkowany czy nieopodatkowany ?
walercia1986

Post autor: walercia1986 »

powinno sie wliczac bo w artr. 24 lit b wskazano jako dochod uzyskany :
zasiłek lub stypendium dla bezrobotnych
nie ma nigdzie wskazan czy dotyczy formuy opodatkowanej czy nie
stypendium jest i trzeba doliczyc
Ś-R

Staz wypłacany osobie bezrobotnej ze srodków EDS zwolniony z opodatkowania podatkiem dochodowym od osob fizycznych, nie ujety w katalogu dochodów nieopodatkowanym, nie jest dochodem uzyskanym, o ktorym mowa w art. 3 pkt 24 lit b ustawy o sr
Ś-R

Mialam ten sam problem kiedys i pisalam pismo do urzedu wojewodzkiego i nie robi sie uzysku ze stazu Unijnego.
ODPOWIEDZ