Proszę o pomoc - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 sty 2015, 9:47

Jestem na zastępstwie za osobę która zajmuje się KDR. i co już mam problem.

Mam Pana który ma 3 dzieci uprawnionych do 18 r. życia
1 z dzieci ma z byłą żona, płaci alimenty ale nie jest pozbawiony praw rodzicielskich. Dziecko Mieszka z matką w innej miejscowość
2. w obecnym małżeństwie 2 dzieci i żona

składa mi wniosek na 3 dzieci i tu mam problemem czy powinna w ogóle go przyjąć? :|
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Katar
Awatar użytkownika
Referent
Od: 08 kwie 2014, 11:27
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 10:15

Według mnie Jeżeli dziecko mieszka w innej gminie to Pan wpisuje je na wniosku jednak nie zamawiacie dla niego karty , ponie waz karty wydaje się zgodnie z miejscem zamieszkania (ale wpisać musi wszystkich aby udowodnić że ma prawo do przyznania karty
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 12:55

Do karty uprawniony jest pan - bo ma troje dzieci (co musi oczywiście potwierdzić aktami urodzenia), uprawnione są dzieci (z tym, że jak pisze naitsyrk85 - wszystkie dzieci wskazuje we wniosku, ale na jedno nie wnosi o wydanie karty, bo to trzeba zrobić w jego miejscu zamieszkania), uprawniona jest także żona tego pana.
Kinya

Napisano: 29 sty 2015, 12:58

Kinya pisze:Do karty uprawniony jest pan - bo ma troje dzieci (co musi oczywiście potwierdzić aktami urodzenia), uprawnione są dzieci (z tym, że jak pisze naitsyrk85 - wszystkie dzieci wskazuje we wniosku, ale na jedno nie wnosi o wydanie karty, bo to trzeba zrobić w jego miejscu zamieszkania), uprawniona jest także żona tego pana.
Żona tego Pana ale prosisz o akt małżeństwa
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 13:05

Zgadza się :) Dobrze, że czuwasz, umknęło mi, żeby to napisać :)
Kinya

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x