PROSZE O POMOC - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 kwie 2016, 16:55

Witam prosze o pomoc .
Mam siostre ciezko chora po operacij na serce trzeciej juz .na chwile obecna przebywa w katowicach na intensywnej terapi stan jest powazny ,problem polega na tym ze siostra ma syna ALKOHOLIKA mieszka z nia pod jednym dachem on na chwile obecna pije dzien w dzien oczywiscie wodke z t.z mety ..... ma padaczke alkocholowa leczyl sie tez psychiatrycznie ..robi pod siebie ,wiem ze rowniez jest agresywny i zneca sie psychicznie nad siostra..... on pije od lat z miesieczna przerwa co jakis czas .byl kiedys zgloszony na przymusowy odwyk ale siostra go wycofala poniewaz ja straszył....co i jak moge zrobic by go ogarnac zmusic przestraszyc wiem ze on kozysta z MOPS .czy moge porozmawiac z jego opiekunka spoleczna umowic sie do niego by sama przekonala sie jak wyglada on i mieszkanie do ktorego musi wrucic siostra ktora musi miec czysto.... spokój ..... czy pani opiekunka moze mi pomusz go nastraszyc ze bedzie np zwracal pieniadze ktore dostal do tej pory z mopsu czy moze wplynac na niego by oddal sie na leczenie ja jestem gotowa zrobic wszystko z tym ze nie wiem od czego zaczac a opieka spoleczna ktora mu daje pieniadze powinna sie zainteresowac swym podopiecznym chyba jesli zglosze ze to alkoholik czy moze mu zalatwic kuratora ///blagam pomóżcie !!!
monika1984
Praktykant
Od: 30 kwie 2016, 16:15
Zajmuję się:

Napisano: 01 maja 2016, 7:46

Jeżeli siostra mieszka w Katowicach, to zgłoś się jak najszybciej do Miejskiej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych przy ul. Rynek 1. Podaję numer telefonu: 32 259 37 30. Jak to zgłosisz, to oni już zajmą się tą sprawą. Jedno jest pewne, potrzebujecie wsparcia instytucjonalnego, same nie dacie rady rozwiązać tego problemu.
Gość

Napisano: 01 maja 2016, 8:27

Dziekuje bardzo ,jesteśmy z Częstochowy
monika1984
Praktykant
Od: 30 kwie 2016, 16:15
Zajmuję się:

Napisano: 01 maja 2016, 9:33

To tu jest numer do Miejskiej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Częstochowie: 34 324 34 43 lub 34 370 73 88. Jest jeszcze ogólny telefon w Częstochowie "niebieska linia" i tam też powiedzą Ci co robić: 800 163 102.
samotny anioł
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 25 kwie 2016, 5:56
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x