PROSZĘ O POMOC - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 maja 2016, 12:22

wITAM,
Mam taki przypadek :
Przejęłam ostatnio dodatki mieszk. po kolezance.....Pewein Pan złożył mi wniosek o mieszkaniówkę- kontynuacja, ma przyznany do konca maja, wynajmuje lokal od gminy.Zapytałam go o umowę bo widziałam ze mam stare dokumenty, a nowej nie widzę...przyniósł i okazało się ze lokal wynajmuje tylko do konca kwietnia....skonsultowałam to z pracownikiem urzedu gminy i ten Pan zostanie przeniesiony do innego lokalu w zasobie gminy ale to potrwa jeszcze z ok. pół roku....pracownik powiedział ze na razie on tam będzie dalej mieszkał w tym mieszkaniu w którym mieszka, ale bez umowy...uważam ze nie powinnam mu przyznać dodatku, poniewaz na dzień dzisiejszy nie dysponuuje ona zadnym dokumentem potwierdzającym dalsza kontynuuację najmu i zawartej umowy z gminą....a nawet powinnam wstrzymac mu od maja przyznany juz dodatek, którego jeszcze nie wypłaciłam...czy dobrze myslę???Najgorsze ze przyniósł mi wniosek podbity przez urząd gminy.... tak jakby dalej mu sie należał....Proszę o podpowiedź wydaje mi sie ze powinnam wstrzymac dodatek i odmówić nastepnego.
gopsik_

Napisano: 05 maja 2016, 13:17

Starego dodatku nie wstrzymuj, bo nie masz podstaw, natomiast w związku z nowym wnioskiem, wiadomo, odmowa.
Sabinka

Napisano: 05 maja 2016, 13:33

Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam;)
Gość

Napisano: 05 maja 2016, 21:37

Odmowa wale nie jest taka wiadoma.
gopsik_ pisze: ten Pan zostanie przeniesiony do innego lokalu w zasobie gminy ale to potrwa
Można rozumieć, że gmina umyślnie zwleka z tytułem prawnym, by nie dać dodatku. :P Takiej opieszałości nie można tolerować. Trzeba dać dodatek, a jeśli boicie się, to sprowokujcie odwołanie. Mogę założyć się, że w SKO i w sądzie gmina przegrywa.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x