proszę o pomoc!!! Czy można cofnąc się do edycji wniosku po zatwierdzeniu decyzji??? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 28 cze 2022, 15:08

Witam, pierwszy raz wprowadzam wniosek KDR,
Wnioskodawcą jest starsza Pani ,która ma trójkę dzieci ale już wszystkie dorosłe.
Wniosek zatwierdzony, decyzja również, karta jeszcze niezamówiona. problem tkwi w tym ,że w zakładce "zamawianie kart" zauważyłam błąd.
DANE WNIOSKU:
-czy wniosek o dodanie nowej rodziny w gminie jest na NIE a powinno być TAK
Wniosek został przypisany do rodziny córki wnioskodawcy, który był złożony w innej gminie.
czy na tym etapie uda się to naprawić? Unieważnić kartę mogę tylko nie wiem jaki powód podać :oops: :roll: . Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość.
Sisi1122
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 11 maja 2022, 8:53
Zajmuję się: ŚR,FA,DM,KDR,CP i wszystkie inne dodatki

Napisano: 29 cze 2022, 6:58

Nikt nie wie :cry:
Proszę pomóżcie...
Sisi1122
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 29 cze 2022, 7:40

po przyznaniu chyba nie ma już innej opcji niż unieważnienie (konieczność przyznania nowej karty) i zrobienie wniosku od nowa ze stworzeniem nowej rodziny (czyli przy wyborze osób z rodziny wybieramy je, a przy powiązywaniu rodziny - nie wybieram)
jak już jest numer karty, w którym zawiera się numer rodziny no to musztarda po obiedzie.
ale z drugiej strony i tak pewnie masz nowy numer rodziny, skoro rodzina córki jest w innej gminie, więc nie wiem czy to stanowi aż taki wielki problem...?
ktoś inny musiałby jeszcze się wypowiedzieć, ja bym chyba mimo wszystko unieważniła :?
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 29 cze 2022, 14:33

rikli pisze:
29 cze 2022, 7:40
po przyznaniu chyba nie ma już innej opcji niż unieważnienie (konieczność przyznania nowej karty) i zrobienie wniosku od nowa ze stworzeniem nowej rodziny (czyli przy wyborze osób z rodziny wybieramy je, a przy powiązywaniu rodziny - nie wybieram)
jak już jest numer karty, w którym zawiera się numer rodziny no to musztarda po obiedzie.
ale z drugiej strony i tak pewnie masz nowy numer rodziny, skoro rodzina córki jest w innej gminie, więc nie wiem czy to stanowi aż taki wielki problem...?
ktoś inny musiałby jeszcze się wypowiedzieć, ja bym chyba mimo wszystko unieważniła :?
ślicznie dziękuje :)
Sisi1122
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 29 cze 2022, 14:48

a może jednak ktoś jeszcze się wypowie???Numer karty jest nadany :roll: .
poczekam do jutra :? z tą sprawą. Najwyżej będę musiała unieważnić kartę, o ile się uda.
Sisi1122
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 29 cze 2022, 15:36

Sisi1122 pisze:
29 cze 2022, 14:48
poczekam do jutra :? z tą sprawą. Najwyżej będę musiała unieważnić kartę, o ile się uda.
Sprawdź czy na numerze karty widnieje kolejny numer rodziny w Twojej Gminie i jak system zaliczył wniosek w raporcie KDR w dniu kiedy przyznałaś kartę. Jeśli traktuje jako nową rodzinę w Twojej gminie (a raczej tak jest) to bym tak zostawił. I zobacz czy w SI KDR system nie powiązał i tak dwóch numerów rodzin? Tj w szczegółach wniosku ("dane wniosku") pola:
- Czy wniosek o dodanie nowej rodziny w gminie?
- Rodzina do której przypisane zostaną osoby.
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Napisano: 29 cze 2022, 15:51

lukas19861 pisze:
29 cze 2022, 15:36
Sisi1122 pisze:
29 cze 2022, 14:48
Sprawdź czy na numerze karty widnieje kolejny numer rodziny w Twojej Gminie i jak system zaliczył wniosek w raporcie KDR w dniu kiedy przyznałaś kartę. Jeśli traktuje jako nową rodzinę w Twojej gminie (a raczej tak jest) to bym tak zostawił. I zobacz czy w SI KDR system nie powiązał i tak dwóch numerów rodzin? Tj w szczegółach wniosku ("dane wniosku") pola:
- Czy wniosek o dodanie nowej rodziny w gminie?
- Rodzina do której przypisane zostaną osoby.
dziękuję:)
zaraz sprawdzę
Sisi1122
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 04 mar 2024, 15:49

Co z naliczeniem w takim przypadku ? Bo na raporcie widać oba wnioski
mvvvq
Stażysta
Od: 16 sie 2022, 9:26