Protest pracowników sfery budżetowej
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/Rodzinne
- Kontakt:
Re: Protest pracowników sfery budżetowej
No te 2500 to w mniejszych gminach powinien być min. a przy większych budżetach w miejscowościach w których drzwi się nie zamykają teraz a co dopiero w okresie zasiłkowym to p. Minister by nie wytrzymała 1 dnia. Przyjmowaniu wniosków/ opracowywaniu decyzji/ wydawaniu/ sprawozdawczość/ weryfikacja wypłat/ ciągłe przeliczania nowych dochodów i wisienka na torcie złotówka/złotówkę.
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
zgadzam się w 100%. Z tym ,że to ile my zarabiamy niestety uzależnione jest od naszego pracodawcy, a nie Pani Minister. Było pismo w gorącym okresie gdzie pisała żeby odpowiednio docenić p[racowników w tym ciężkim okresie. U mnie cicho sza. dostałam normalną wypłate bez nagrody premii etc.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja też 1700
-
- Stażysta
- Kontakt:
No i dlatego jak pisałem poprzednio P Minister mogłaby przy Dobrej Woli ustawowo zapisać ile z dotacji ma być przeznaczone na wynagradzanie pracowników - ale tylko tych którzy merytorycznie pracują przy wydawaniu 500/śr/Fa. I kiepski lub kreatywny kierownik nie mógłby rozpisywać tych dotacji na inne cele aby przypodobać się burmistrzowi jak tanio prowadzi mops. A już dla mnie hardkorem jest że niektórzy wolą oddać wyrobioną dotację 1,5% do UW niż dać pracownikom premie. Taki kierownik od każdego burmistrza z tych gmin powinien dostać kopa podwójnie za wyprowadzenie pieniędzy z gminy.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
ja 1520 zł netto
co prawda po okresie zasiłkowym ja i Pani od rodzinnego dostałyśmy nagrodę 500 zł netto ale wolałabym już porządną podwyżkę niż nagrody.
Poza tym od września poprzedniego roku dostałam jeszcze stypendia socjalne i "aż" 100 zł brutto podwyżki.
co prawda po okresie zasiłkowym ja i Pani od rodzinnego dostałyśmy nagrodę 500 zł netto ale wolałabym już porządną podwyżkę niż nagrody.
Poza tym od września poprzedniego roku dostałam jeszcze stypendia socjalne i "aż" 100 zł brutto podwyżki.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Kurnia przy pensji 1500 to trzeba by było się zastanowić kto w tym Mopsie jest podopiecznym. Bo niektórzy petenci bezrobotni maja przy wszystkich dodatkach z pomocy, mieszkaniówki, św, śr, stypendiach znacznie większe dochody. Wystąp o asystenta rodziny żeby ci napisał plan jak macie za to wyżyć. Sorki za sarkazm ale skierowany jest bardziej do twojego szefostwa.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
a od nowego okresu podobno mam jeszcze fundusz dostać do robienia i pewnie też za tak oszałamiającą podwyżkę
Kierownictwo twierdzi że nie ma kasy na podwyżki, no ale wiadomo że cała kasa z obsługi 500+ idzie na całą obsługę Gopsu.
Poza tym wiadomo, że mi jednej podwyżki nie da, bo reszta pracowników będzie krzywo patrzeć
Kierownictwo twierdzi że nie ma kasy na podwyżki, no ale wiadomo że cała kasa z obsługi 500+ idzie na całą obsługę Gopsu.
Poza tym wiadomo, że mi jednej podwyżki nie da, bo reszta pracowników będzie krzywo patrzeć
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Ciekawe czy Ci co tak krzywo patrzą zamienią się z TOBĄ na robotę??????
-
- Stażysta
- Kontakt:
No jak dla mnie pracownicy społeczni też zarabiają grosze w porównaniu do służb mundurowych a nierzadko mają częściej do czynienia z patologią niż policja. Ale oni (PS) przynajmniej mają zagwarantowane 250zł ustawowo (chociaż też powinni przechodzić wcześniej na emerytury bo praca psychicznie ciężka jak w policji). zasada powinna być równaj do góry a nie blokuj innym podwyżkę. Dlatego teraz gdy rząd opowiada jak to dobrze w naszym Państwie jest to powinni pomyśleć o tych własnie niedofinansowanych branżach. Bo wychodzi ze Petenci są bogatsi pobierając pomoc społeczną niż pracownicy tego sektora.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500+, śr, fa, itd.
- Kontakt:
Wstępnie pod koniec kwietnia odbyć się ma spotkanie z Panią Minister Rafalską. Może warto wykorzystać okazję i przedwyborczy czas. Co by to było gdyby 500+ nie wyszło na czas? Pani Minister powtarza, że program 500+ przywraca godność polskim rodzinom. Może czas przywrócić naszą godność. Zabrze spróbuje zawalczyć. Ale miło by było gdyby nas było więcej. Nie mamy doświadczenia w takich rozmowach więc im nas więcej tym lepiej. Rozumiemy że część z Was nie może i nie chcę z różnych względów się angażować. Ale jeśli mamy mówić o problemach w całym kraju to prosimy o przesłanie do nas czegoś w rodzaju pisma popierającego które dawałoby nam możliwość zbierania głosu nie tylko w swojej sprawie. Ponadto prosimy o szczere wypowiedzi na tym forum. Będzie to dla nas nieocenione źródło informacji o wysokości naszych wynagrodzeń oraz występujących problemach.
Pozdrawiamy
ORGANIZACJA ZAKŁADOWA NSZZ SOLIDARNOŚĆ ZABRZAŃSKIE CENTRUM ŚWIADCZEŃ RODZINNYCH
UL. 3-GO MAJA 16, 41-800 ZABRZE
Pozdrawiamy
ORGANIZACJA ZAKŁADOWA NSZZ SOLIDARNOŚĆ ZABRZAŃSKIE CENTRUM ŚWIADCZEŃ RODZINNYCH
UL. 3-GO MAJA 16, 41-800 ZABRZE
Oprócz Protest pracowników sfery budżetowej - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Becikowe, dochód a zmiana pracy
urlop wychowawczy a oddanie dziecka do przedszkola
zmiana nazwiska dziecka na nazwisko matki
świadczenie rodzicielskie - organ właściwy
zasiłek pielęgnacyjny a zgon
Kontynuacja orzeczenia o niepełnosprawności - od kiedy przyz
SPRAWOZDANIE ŚR - zwrot z ZUS
NP i zwrot w ramach złotówki za złotówkę, co w decyzji
czy sprawozdanie SR sygnity w wersji 2.5.8 ale nr 6,7, czy
czy do św. piel nad osobą dorosła wywiad
Nie możemy pobrać i uruchomić wersji 2-5.8
opieka nad dwójką niepełnosprawnych