Protest pracowników sfery budżetowej - Świadczenia rodzinne

Strona 16 z 32    [ Posty: 319 ]

Napisano: 17 maja 2018, 11:51

Ja teraz tak trochę z drugiej strony.

Narzekacie itp. dlaczego nie pomyślicie nad wywalczeniem czegoś sobie u Kierowników?
Postawcie dosadnie ultimatum, że albo podwyżka albo rezygnuję i idę na zwolnienie lekarskie.

Ja także zarabiałem płacę minimalną ale m. in. powyższe mi pomogło bo wbrew wszystkiemu to nie jest łatwo z dnia na dzień znaleźć kompetentną osobę na stanowisko na którym była jedna osoba od wszystkiego. A taki zabieg z wdrożeniem nowego pracownika może potrwać miesiącami. Szczególnie obecnie gdzie wszystko zmienia się w szybkim tempie a wszyscy inni z mojej jednostki nie mają żadnego pojęcia o obsłudze ŚW/FA/ŚR/ZDO.

P.S. obecnie kolejny raz zastanawiam się nad zmianą pracy lub podwyżką ale to chyba już po wyborach będę realizował ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 17 maja 2018, 12:32

I tak jestem w szoku że posłuchali petycje (z początku wątku o proteście pracowników) żeby Pani Minister zapisała w ustawie ze 80% z dotacji ma być na wynagrodzenie merytorycznych pracowników realizujących program. Teraz takie same zmiany w ŚR, ŚW i FA i każdy z MOPS będzie chciał do naszego działu przejść.
krak
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 8:58
Zajmuję się: ŚW/Rodzinne

Napisano: 17 maja 2018, 12:47

W sumie jakby Nas posłuchali to by łatwo rozwiązali problem z osobami niepełnosprawnymi walczącymi o swoje prawa w Sejmie. Oczywiście mam na myśli rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony. No ale wystarczy chcieć słuchać osoby które od lat realizują te świadczenia i widzą gdzie są błędy Ustawowe.
krak
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 8:58
Zajmuję się: ŚW/Rodzinne

Napisano: 17 maja 2018, 12:50

ciekawe który gops czy mops da swoim pracownikom te 80%, my w dwie z koleżanką robimy rodzinne, 500+, wszystkie opiekuńcze i teraz dojdzie nam jeszcze 300-mamy około 2,5 tys wniosków na 500+, 1100 na rodzinne i mnóstwo zp,śp,szo,zdo,śr. Nam już księgowa oznajmiła, że na pewno te 80% nie będzie przeznaczone tylko na wynagrodzenia dla nas...
ROZA1984
Praktykant
Od: 04 kwie 2018, 12:37
Zajmuję się: ZR/ŚW

Napisano: 17 maja 2018, 13:44

ROZA1984 pisze:ciekawe który gops czy mops da swoim pracownikom te 80%, my w dwie z koleżanką robimy rodzinne, 500+, wszystkie opiekuńcze i teraz dojdzie nam jeszcze 300-mamy około 2,5 tys wniosków na 500+, 1100 na rodzinne i mnóstwo zp,śp,szo,zdo,śr. Nam już księgowa oznajmiła, że na pewno te 80% nie będzie przeznaczone tylko na wynagrodzenia dla nas...
No to podpie****sz księgową gdzie trzeba i zostajesz bohaterem w swoim zakładzie pracy :mrgreen:
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 17 maja 2018, 14:19

ja jestem tylko ciekaw co sie dzieje z kasa ktora co miesiac w sprawozdaniu z 500+ jest wykazywana jako "wydatki na wynagrodzenia osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę do realizacji tej ustawy" gdzie wykazywana jest 1 osoba do obsługi 500+ ( i rzeczywiście tylko 1 robi wszystko od a do z) nikt niby nie ma zadnych dodatków z tego tytulu. Jest to kwota rzedu 5 tys. gdzie calkowity koszt pracodawcy mojego zatrudnienia (tzn. moj dochod brutto + składki ktore on pokrywa) to ok. 2700...a na reke mam 1600
pracownik.roku
Praktykant
Od: 19 kwie 2018, 8:46
Zajmuję się: ŚW, stypendia

Napisano: 17 maja 2018, 14:55

pracownik.roku pisze:ja jestem tylko ciekaw co sie dzieje z kasa ktora co miesiac w sprawozdaniu z 500+ jest wykazywana jako "wydatki na wynagrodzenia osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę do realizacji tej ustawy" gdzie wykazywana jest 1 osoba do obsługi 500+ ( i rzeczywiście tylko 1 robi wszystko od a do z) nikt niby nie ma zadnych dodatków z tego tytulu. Jest to kwota rzedu 5 tys. gdzie calkowity koszt pracodawcy mojego zatrudnienia (tzn. moj dochod brutto + składki ktore on pokrywa) to ok. 2700...a na reke mam 1600

no ja też się zastanawiałam skąd w moim ops tak wysokie wydatki na wynagrodzenia bo 500+ robię sama i zarabiam najniższą. Aż w końcu przypadkiem dowiedziałam się że część wynagrodzenia księgowej i Kierownika finansowane jest z 500
czyli jak ktoś z boku spojrzy w sprawozdanie to na jeden etat sporo kasy idzie a tu na doczepkę są dwie osoby, ktorych się w sprawozdaniu nie ujmuje
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 17 maja 2018, 15:02

Anka25 pisze:a tu na doczepkę są dwie osoby, ktorych się w sprawozdaniu nie ujmuje
Zaraz, zaraz...chwyleczkę. Na takich właśnie ludków są odpowiednie rubryki w części G.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 17 maja 2018, 15:05

u mnie pewnie jest tak samo, ale w takim razie niech to wpiszą w rubrykę "- wydatki na dodatki dla osób realizujących zadania wynikające z ustawy1), które w związku z wykonywaniem tych zadań otrzymują wyłącznie dodatek" a nie wygląda to tak jakby cała kasa szła do jednaj osoby
pracownik.roku
Praktykant
Od: 19 kwie 2018, 8:46
Zajmuję się: ŚW, stypendia

Napisano: 17 maja 2018, 15:15

Korowiow pisze:
Anka25 pisze:a tu na doczepkę są dwie osoby, ktorych się w sprawozdaniu nie ujmuje
Zaraz, zaraz...chwyleczkę. Na takich właśnie ludków są odpowiednie rubryki w części G.

no właśnie też się zaczęłam zastanawiać, ale księgowa powiedziała, że to nie są dodatki do wynagrodzenia i że ich nie wykazuję
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Strona 16 z 32    [ Posty: 319 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x