Protest pracowników sfery budżetowej - Świadczenia rodzinne

Strona 32 z 32    [ Posty: 319 ]

Napisano: 27 mar 2019, 10:03

św-pomoc pisze:No to dziś ważny dzień. Bedą rozmowy z MRPIPS :D
I co się okazało? Nigdzie nie znalazłam żadnych informacji
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 27 mar 2019, 10:11

Alalala pisze:
św-pomoc pisze:No to dziś ważny dzień. Bedą rozmowy z MRPIPS :D
I co się okazało? Nigdzie nie znalazłam żadnych informacji
https://federacja-socjalnych.pl/index.ph ... do-strajku
Arla
Starszy referent
Od: 08 lip 2014, 10:36
Zajmuję się: ŚR, SW

Napisano: 31 mar 2019, 10:33

Ani słowa o pracownikach świadczeń rodzinnych tak jakby nie byli pracownikami ośrodków pomocy społecznej, mało tego pracownicy socjalni nie realizują 500+, mało tego marginalizują wszędzie i wielokrotnie rolę świadczeń rodzinnych i 500+ w ośrodkach
aiwa
Stażysta
Od: 04 cze 2017, 11:40
Zajmuję się: pracownik działu świadczeń rodzinnych, kierownik

Napisano: 01 kwie 2019, 7:59

aiwa pisze:Ani słowa o pracownikach świadczeń rodzinnych tak jakby nie byli pracownikami ośrodków pomocy społecznej, mało tego pracownicy socjalni nie realizują 500+, mało tego marginalizują wszędzie i wielokrotnie rolę świadczeń rodzinnych i 500+ w ośrodkach
Niestety...
Arla
Starszy referent

Napisano: 01 kwie 2019, 8:35

aiwa pisze:Ani słowa o pracownikach świadczeń rodzinnych tak jakby nie byli pracownikami ośrodków pomocy społecznej, mało tego pracownicy socjalni nie realizują 500+, mało tego marginalizują wszędzie i wielokrotnie rolę świadczeń rodzinnych i 500+ w ośrodkach
500+ był potrzebny socjalnym tylko jako straszak na ministerstwo (brak wypłat w przypadku braku rozmów).
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 01 kwie 2019, 8:59

Zgadzam się w 100 %. Jako pracownik świadczeń stwierdziłam, że nie będę już strajkować. Jeśli w ramach strajku nie będę przyjmować wniosków na początku okresu zasiłkowego, to sama sobie dodam pracy, bo wszyscy i tak przyjdą jak tylko protest się zakończy. A nie widzę ani jednego postulatu który miałby w jakikolwiek, nawet w najmniejszym stopniu poprawić naszą sytuację, walczy się jedynie o pracowników socjalnych (co zresztą uważam za dobre, ale dlaczego o nas zapomniano?). To ja będę ryzykować niedopełnieniem obowiązków w przypadku braku wypłat 500+, albo zmarnuję kolejny dzień urlopu okazując solidarność...Był czarny tydzień-strajkowałam, była mowa, że oddajemy krew albo urlop na żądanie- strajkowałam. To w ramach solidarności z pracownikami socjalnymi, ale jeśli mam przestać przyjmować wnioski czy wstrzymać wypłaty muszę widzieć jakieś korzyści!
monika1
Stażysta
Od: 31 mar 2016, 9:05
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2019, 13:24

monika1 pisze:Zgadzam się w 100 %. Jako pracownik świadczeń stwierdziłam, że nie będę już strajkować. Jeśli w ramach strajku nie będę przyjmować wniosków na początku okresu zasiłkowego, to sama sobie dodam pracy, bo wszyscy i tak przyjdą jak tylko protest się zakończy. A nie widzę ani jednego postulatu który miałby w jakikolwiek, nawet w najmniejszym stopniu poprawić naszą sytuację, walczy się jedynie o pracowników socjalnych (co zresztą uważam za dobre, ale dlaczego o nas zapomniano?). To ja będę ryzykować niedopełnieniem obowiązków w przypadku braku wypłat 500+, albo zmarnuję kolejny dzień urlopu okazując solidarność...Był czarny tydzień-strajkowałam, była mowa, że oddajemy krew albo urlop na żądanie- strajkowałam. To w ramach solidarności z pracownikami socjalnymi, ale jeśli mam przestać przyjmować wnioski czy wstrzymać wypłaty muszę widzieć jakieś korzyści!
Popieram Cię w 100%
Arla
Starszy referent

Napisano: 02 kwie 2019, 23:12

https://holistic.news/dramat-pracownikow-socjalnych/
O to jak Pracownicy Socjalni chca nam podziękować za pomoc przy strajku!!!
Przenieść wszystkie świadczenia z OPS do gmin, ciekawe kto zachowa prace a kogo jednak wojt, burmistrz przyjmie po "rodzinie" i wymieni
Ania@
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 13:30
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 04 kwie 2019, 8:12

Typowy kuc jest typowy, oj Pawełek :lol:
P.S. #pdk
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS