Co to za spokój, jak się jest bez pracy, i to nie dlatego, że jest się leniem, tylko dlatego, że ktoś "na górze" nie rozumie, jak ciężka jest praca w świadczeniach. Widzę teraz, że nadmiar obowiązków i marne zarobki to problem wielu osób. Może wreszcie ktoś się tym zainteresuje, bo to naprawdę chore, żeby osoby, które nigdy nie pracowały i nie mają takiego zamiaru, pobierały pieniądze o wiele większe od zarobków osób, które przy tym pracują.
U mnie w Ośrodku z 500 + dodatek mają osoby, które kompletnie się tym nie zajmują (księgowa za kliknięcie kilka razy w myszkę i puszczenie przelewów, 2 kobitki z śr za podpisywanie decyzji i kierownictwo)My jako pracownicy ŚW mamy wypłaty finansowane z programu 500 + i z racji tego nie dostajemy nic więcej jak tylko minimalne wynagrodzenie. Myślę, że z programem "Dobry start" będzie podobnie.
MOPS CHEŁMNO dziękujemy bardzo za Wasze pismo. Sześć osób podpisanych dla jednych niewiele dla nas wyraz odwagi. Wasze pismo już kierujemy do Ministerstwa. Jeszcze raz brawa.
Pozdrawiamy
Organizacja Zakładowa NSZZ Solidarność Zabrzańskie Centrum Świadczeń Rodzinnych
Jestem z Warszawy. Jak przyłączyć się do protestu? u nas w 500+ cztery osoby a w zr i fa również 4 - 2 osoby odeszły i kolejna chce odejśc nie dajemy rady to ciężka praca fizyczna i psychiczna, zero pomocy kierownik straszy i stoi z przysłowiowym batem nad nad nami trzeba prosić się o wszystko łącznie z materiałami biurowymi i zgodą na poszukanie teczek, teczki leżą wszędzie nie mamy archiwum pracownicy zaczynają mieć problemy z kręgosłupami, zero dodatków, podwyżek awansów, dodatkowo te 4 osoby płaczą że nie dają rady ale przed kierownikiem mówią że świetnie zarządzają swoim czasem i są zorganizowane, masakra