Protest pracowników sfery budżetowej - Świadczenia rodzinne

Strona 30 z 32    [ Posty: 319 ]

Napisano: 01 lut 2019, 11:30

Ale może nie zaakceptować planu urlopowego...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 01 lut 2019, 11:43

zmiana okresu zasiłkowego!! Dlaczego nie możne zaczynać się np. w maju? Ja kurna rodziny nie mam, dzieci nie mam? Moja chęć spędzenia wakacji z dziećmi i rodziną jest mniej ważna jak wszystkich innych?
Dwa - dodatkowy urlop jak u socjalnych. Po okresie zasiłkowym. Albo trzymajcie w rezerwie miejsca w psychiatryku bo jeszcze trochę i tam wyląduje.
Zlikwidować te cholerne złotówki.
Przede wszystkim zapłacić mi za moją prace godnie a nie rzucać ochłapy jak psu. Mogę siedzieć po godzinach ale jak mi zapłacą bo nadgodzin nawet nie mam kiedy wybrać.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 01 lut 2019, 13:06

Dlatego tak jak pisałem w tym roku jest ostatnia szansa żeby Ktoś nas usłyszał i chciał posłuchać. I w tym poście powinno się grzać - użytkownicy tego portalu powinni pokazać ze w każdym zakątku Polski widzimy te same problemy. Bo jak będą pisać z 5 osób to wyjdzie ze grupka pieniaczy a reszta zadowolonych ze swojej pracy.
krak
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 8:58
Zajmuję się: ŚW/Rodzinne

Napisano: 01 lut 2019, 13:33

termin majowy jest nierealny - rozliczenia z US
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2019, 13:40

mam tylko nadzieję, że ktoś ze zw. zawodowych pracowników socjalnych tu zagląda i czyta. Weźmie pod uwagę także pozostałych pracowników OPS-ów a nie tylko żądania socjalnych, asystentów i opiekunek.
Na razie zauważam, ze obsługa 500 plus i rodzinnych oraz FA są tylko kulą u nogi OPS.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 01 lut 2019, 14:03

cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2019, 14:48

Szarak pisze:Oprócz urlopu wypoczynkowego zaplanowanego zgodnie z planem urlopowym. Jeśli zaakceptuje dyrektor/kierownik plan urlopowy i heiland zaplanował tak urlop to już nie jest takie proste.
Art. 167. [Możliwość odwołania z urlopu]
§ 1. Pracodawca może odwołać pracownika z urlopu tylko wówczas, gdy jego obecności w zakładzie wymagają okoliczności nieprzewidziane w chwili rozpoczynania urlopu.

Jak się pracodawca uprze to odwoła.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2019, 21:36

Co do tego, że kierownik może mi nie udzielić urlopu, odwołać w trakcie etc. to ja to wszystko wiem oczywiście ale...
Ale jest taka kwestia że mam cały urlop zaległy za 18 r. (+nadgodziny) więc jeżeli pracodawca nie chce się narażać na kary to muszę ten urlop wykorzystać do końca września to po pierwsze.
A po drugie to mam zaakceptowany plan urlopu który koliduje z okresem przyjmowania wniosków - nie wiem jak i dlaczego zaakceptował mi to kierownik ale wydaje mi się że to przez jego duże braki wiedzy.
A co do odwołania mnie z urlopu to oczywiście ma takie prawo ale zgodnie z przepisami będzie mi przysługiwał znów taki sam urlop więc nadal w tym przypadku będę miał zaległy urlop przymusowo do wykorzystania.
Reasumując wydaje mi się że jestem chyba na wygranej pozycji bo wszelkie możliwości są na minus dla kierownika.

Wobec powyższego drodzy Państwo radzę Wam też zabezpieczać się urlopami/zwolnieniami/itp. na okres od sierpnia. A mój postulat będzie prosty i chyba tylko jeden: minimum 1 000,00 zł podwyżki.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 lut 2019, 8:45

heiland pisze:Wobec powyższego drodzy Państwo radzę Wam też zabezpieczać się urlopami/zwolnieniami/itp. na okres od sierpnia. A mój postulat będzie prosty i chyba tylko jeden: minimum 1 000,00 zł podwyżki.
Chcesz żeby księgowa zawału dostała? :mrgreen:
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 04 lut 2019, 16:09

Ogólnie to pieniądze są i można dobrze zarabiać. Problem taki, iż szefostwo ma swoich ulubieńców i to im płaci w postaci dodatków (że niby coś tam pomagają w realizacja np 500+ czy 300+) apropo to czy ktoś miał kontrole w woj. Mazowieckim (było info na stronie ministerstwa, że będą kontrole)
św-pomoc
Referent
Od: 17 wrz 2017, 17:59
Zajmuję się: ŚW

Strona 30 z 32    [ Posty: 319 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x