Protest pracowników sfery budżetowej
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: Protest pracowników sfery budżetowej
Ale może nie zaakceptować planu urlopowego...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
zmiana okresu zasiłkowego!! Dlaczego nie możne zaczynać się np. w maju? Ja kurna rodziny nie mam, dzieci nie mam? Moja chęć spędzenia wakacji z dziećmi i rodziną jest mniej ważna jak wszystkich innych?
Dwa - dodatkowy urlop jak u socjalnych. Po okresie zasiłkowym. Albo trzymajcie w rezerwie miejsca w psychiatryku bo jeszcze trochę i tam wyląduje.
Zlikwidować te cholerne złotówki.
Przede wszystkim zapłacić mi za moją prace godnie a nie rzucać ochłapy jak psu. Mogę siedzieć po godzinach ale jak mi zapłacą bo nadgodzin nawet nie mam kiedy wybrać.
Dwa - dodatkowy urlop jak u socjalnych. Po okresie zasiłkowym. Albo trzymajcie w rezerwie miejsca w psychiatryku bo jeszcze trochę i tam wyląduje.
Zlikwidować te cholerne złotówki.
Przede wszystkim zapłacić mi za moją prace godnie a nie rzucać ochłapy jak psu. Mogę siedzieć po godzinach ale jak mi zapłacą bo nadgodzin nawet nie mam kiedy wybrać.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/Rodzinne
- Kontakt:
Dlatego tak jak pisałem w tym roku jest ostatnia szansa żeby Ktoś nas usłyszał i chciał posłuchać. I w tym poście powinno się grzać - użytkownicy tego portalu powinni pokazać ze w każdym zakątku Polski widzimy te same problemy. Bo jak będą pisać z 5 osób to wyjdzie ze grupka pieniaczy a reszta zadowolonych ze swojej pracy.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
termin majowy jest nierealny - rozliczenia z US
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
mam tylko nadzieję, że ktoś ze zw. zawodowych pracowników socjalnych tu zagląda i czyta. Weźmie pod uwagę także pozostałych pracowników OPS-ów a nie tylko żądania socjalnych, asystentów i opiekunek.
Na razie zauważam, ze obsługa 500 plus i rodzinnych oraz FA są tylko kulą u nogi OPS.
Na razie zauważam, ze obsługa 500 plus i rodzinnych oraz FA są tylko kulą u nogi OPS.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Art. 167. [Możliwość odwołania z urlopu]Szarak pisze:Oprócz urlopu wypoczynkowego zaplanowanego zgodnie z planem urlopowym. Jeśli zaakceptuje dyrektor/kierownik plan urlopowy i heiland zaplanował tak urlop to już nie jest takie proste.
§ 1. Pracodawca może odwołać pracownika z urlopu tylko wówczas, gdy jego obecności w zakładzie wymagają okoliczności nieprzewidziane w chwili rozpoczynania urlopu.
Jak się pracodawca uprze to odwoła.
Walka z wiatrakami since 1998.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Co do tego, że kierownik może mi nie udzielić urlopu, odwołać w trakcie etc. to ja to wszystko wiem oczywiście ale...
Ale jest taka kwestia że mam cały urlop zaległy za 18 r. (+nadgodziny) więc jeżeli pracodawca nie chce się narażać na kary to muszę ten urlop wykorzystać do końca września to po pierwsze.
A po drugie to mam zaakceptowany plan urlopu który koliduje z okresem przyjmowania wniosków - nie wiem jak i dlaczego zaakceptował mi to kierownik ale wydaje mi się że to przez jego duże braki wiedzy.
A co do odwołania mnie z urlopu to oczywiście ma takie prawo ale zgodnie z przepisami będzie mi przysługiwał znów taki sam urlop więc nadal w tym przypadku będę miał zaległy urlop przymusowo do wykorzystania.
Reasumując wydaje mi się że jestem chyba na wygranej pozycji bo wszelkie możliwości są na minus dla kierownika.
Wobec powyższego drodzy Państwo radzę Wam też zabezpieczać się urlopami/zwolnieniami/itp. na okres od sierpnia. A mój postulat będzie prosty i chyba tylko jeden: minimum 1 000,00 zł podwyżki.
Ale jest taka kwestia że mam cały urlop zaległy za 18 r. (+nadgodziny) więc jeżeli pracodawca nie chce się narażać na kary to muszę ten urlop wykorzystać do końca września to po pierwsze.
A po drugie to mam zaakceptowany plan urlopu który koliduje z okresem przyjmowania wniosków - nie wiem jak i dlaczego zaakceptował mi to kierownik ale wydaje mi się że to przez jego duże braki wiedzy.
A co do odwołania mnie z urlopu to oczywiście ma takie prawo ale zgodnie z przepisami będzie mi przysługiwał znów taki sam urlop więc nadal w tym przypadku będę miał zaległy urlop przymusowo do wykorzystania.
Reasumując wydaje mi się że jestem chyba na wygranej pozycji bo wszelkie możliwości są na minus dla kierownika.
Wobec powyższego drodzy Państwo radzę Wam też zabezpieczać się urlopami/zwolnieniami/itp. na okres od sierpnia. A mój postulat będzie prosty i chyba tylko jeden: minimum 1 000,00 zł podwyżki.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Chcesz żeby księgowa zawału dostała?heiland pisze:Wobec powyższego drodzy Państwo radzę Wam też zabezpieczać się urlopami/zwolnieniami/itp. na okres od sierpnia. A mój postulat będzie prosty i chyba tylko jeden: minimum 1 000,00 zł podwyżki.

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ogólnie to pieniądze są i można dobrze zarabiać. Problem taki, iż szefostwo ma swoich ulubieńców i to im płaci w postaci dodatków (że niby coś tam pomagają w realizacja np 500+ czy 300+) apropo to czy ktoś miał kontrole w woj. Mazowieckim (było info na stronie ministerstwa, że będą kontrole)
Oprócz Protest pracowników sfery budżetowej - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Becikowe, dochód a zmiana pracy
urlop wychowawczy a oddanie dziecka do przedszkola
zmiana nazwiska dziecka na nazwisko matki
świadczenie rodzicielskie - organ właściwy
zasiłek pielęgnacyjny a zgon
Kontynuacja orzeczenia o niepełnosprawności - od kiedy przyz
SPRAWOZDANIE ŚR - zwrot z ZUS
NP i zwrot w ramach złotówki za złotówkę, co w decyzji
czy sprawozdanie SR sygnity w wersji 2.5.8 ale nr 6,7, czy
czy do św. piel nad osobą dorosła wywiad
Nie możemy pobrać i uruchomić wersji 2-5.8
opieka nad dwójką niepełnosprawnych