I co się okazało? Nigdzie nie znalazłam żadnych informacjiśw-pomoc pisze:No to dziś ważny dzień. Bedą rozmowy z MRPIPS
Protest pracowników sfery budżetowej
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Re: Protest pracowników sfery budżetowej
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW
- Kontakt:
https://federacja-socjalnych.pl/index.ph ... do-strajkuAlalala pisze:I co się okazało? Nigdzie nie znalazłam żadnych informacjiśw-pomoc pisze:No to dziś ważny dzień. Bedą rozmowy z MRPIPS
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pracownik działu świadczeń rodzinnych, kierownik
- Kontakt:
Ani słowa o pracownikach świadczeń rodzinnych tak jakby nie byli pracownikami ośrodków pomocy społecznej, mało tego pracownicy socjalni nie realizują 500+, mało tego marginalizują wszędzie i wielokrotnie rolę świadczeń rodzinnych i 500+ w ośrodkach
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Niestety...aiwa pisze:Ani słowa o pracownikach świadczeń rodzinnych tak jakby nie byli pracownikami ośrodków pomocy społecznej, mało tego pracownicy socjalni nie realizują 500+, mało tego marginalizują wszędzie i wielokrotnie rolę świadczeń rodzinnych i 500+ w ośrodkach
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
500+ był potrzebny socjalnym tylko jako straszak na ministerstwo (brak wypłat w przypadku braku rozmów).aiwa pisze:Ani słowa o pracownikach świadczeń rodzinnych tak jakby nie byli pracownikami ośrodków pomocy społecznej, mało tego pracownicy socjalni nie realizują 500+, mało tego marginalizują wszędzie i wielokrotnie rolę świadczeń rodzinnych i 500+ w ośrodkach
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zgadzam się w 100 %. Jako pracownik świadczeń stwierdziłam, że nie będę już strajkować. Jeśli w ramach strajku nie będę przyjmować wniosków na początku okresu zasiłkowego, to sama sobie dodam pracy, bo wszyscy i tak przyjdą jak tylko protest się zakończy. A nie widzę ani jednego postulatu który miałby w jakikolwiek, nawet w najmniejszym stopniu poprawić naszą sytuację, walczy się jedynie o pracowników socjalnych (co zresztą uważam za dobre, ale dlaczego o nas zapomniano?). To ja będę ryzykować niedopełnieniem obowiązków w przypadku braku wypłat 500+, albo zmarnuję kolejny dzień urlopu okazując solidarność...Był czarny tydzień-strajkowałam, była mowa, że oddajemy krew albo urlop na żądanie- strajkowałam. To w ramach solidarności z pracownikami socjalnymi, ale jeśli mam przestać przyjmować wnioski czy wstrzymać wypłaty muszę widzieć jakieś korzyści!
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Popieram Cię w 100%monika1 pisze:Zgadzam się w 100 %. Jako pracownik świadczeń stwierdziłam, że nie będę już strajkować. Jeśli w ramach strajku nie będę przyjmować wniosków na początku okresu zasiłkowego, to sama sobie dodam pracy, bo wszyscy i tak przyjdą jak tylko protest się zakończy. A nie widzę ani jednego postulatu który miałby w jakikolwiek, nawet w najmniejszym stopniu poprawić naszą sytuację, walczy się jedynie o pracowników socjalnych (co zresztą uważam za dobre, ale dlaczego o nas zapomniano?). To ja będę ryzykować niedopełnieniem obowiązków w przypadku braku wypłat 500+, albo zmarnuję kolejny dzień urlopu okazując solidarność...Był czarny tydzień-strajkowałam, była mowa, że oddajemy krew albo urlop na żądanie- strajkowałam. To w ramach solidarności z pracownikami socjalnymi, ale jeśli mam przestać przyjmować wnioski czy wstrzymać wypłaty muszę widzieć jakieś korzyści!
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
https://holistic.news/dramat-pracownikow-socjalnych/
O to jak Pracownicy Socjalni chca nam podziękować za pomoc przy strajku!!!
Przenieść wszystkie świadczenia z OPS do gmin, ciekawe kto zachowa prace a kogo jednak wojt, burmistrz przyjmie po "rodzinie" i wymieni
O to jak Pracownicy Socjalni chca nam podziękować za pomoc przy strajku!!!
Przenieść wszystkie świadczenia z OPS do gmin, ciekawe kto zachowa prace a kogo jednak wojt, burmistrz przyjmie po "rodzinie" i wymieni
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Typowy kuc jest typowy, oj Pawełek
P.S. #pdk

P.S. #pdk
Oprócz Protest pracowników sfery budżetowej - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Becikowe, dochód a zmiana pracy
urlop wychowawczy a oddanie dziecka do przedszkola
zmiana nazwiska dziecka na nazwisko matki
świadczenie rodzicielskie - organ właściwy
zasiłek pielęgnacyjny a zgon
Kontynuacja orzeczenia o niepełnosprawności - od kiedy przyz
SPRAWOZDANIE ŚR - zwrot z ZUS
NP i zwrot w ramach złotówki za złotówkę, co w decyzji
czy sprawozdanie SR sygnity w wersji 2.5.8 ale nr 6,7, czy
czy do św. piel nad osobą dorosła wywiad
Nie możemy pobrać i uruchomić wersji 2-5.8
opieka nad dwójką niepełnosprawnych