Protest pracowników sfery budżetowej
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
Re: Protest pracowników sfery budżetowej
ja też nie robię nadgodzin ... mam rodzinę, dzieci za darmo nic nie zrobię, bo czas wolny wolę poświęcić rodzinie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/Rodzinne
- Kontakt:
No i tak powinni w każdej gminie ludzie postępować szczególnie w okresie zasiłkowym to może ktoś się na górze obudzi że za te pieniądze ludzie nie będą zarywali wolnych dni żeby to ogarnąć.
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Zgadzam się. Ja jestem w szoku, że niektórzy nawet w weekendy przychodzą do pracy.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
Prawda jest taka, że nikt z nas nie chce robić tych nadgodzin ale nie ma wyjścia. Bo co zrobić jak twój kierownik wymaga od ciebie żeby wszystko było na czas a najlepiej przed czasem ? A niestety wyrobienie się w ciągu 8 godzin w okresie zasiłkowym jest po prostu niemożliwe
-
- VIP
- Kontakt:
niech kierownik podejmie działania takie żeby nie zostawać po godzinach i wszyscy będą zadowolenimalina18 pisze:Prawda jest taka, że nikt z nas nie chce robić tych nadgodzin ale nie ma wyjścia. Bo co zrobić jak twój kierownik wymaga od ciebie żeby wszystko było na czas a najlepiej przed czasem ? A niestety wyrobienie się w ciągu 8 godzin w okresie zasiłkowym jest po prostu niemożliwe
sama jak byłam na rodzinnych i funduszu zostawałam, nie miałam rodziny więc to nie był jakiś problem
ale teraz jesteśmy we dwie i absolutnie nie zostajemy, pierwszy raz jak 500 plus wchodziło, to w dwie soboty dyżur miałyśmy i do 17 stej kilka pierwszych dni - ale zapłacono nam za to
na dzień dzisiejszy nie zostanę za nadgodziny
my tam od maja czerwca naciskamy, żeby ktoś był do pomocy ( u nas np. nie ma stażystów )- żeby przyjąć wnioski zapakować - wydać decyzje - osoba, która może wyręczyć nas w pracach prostych, my w tym czasie wydajemy decyzje
a kierownik zamiast naciskać niech pomoże
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
U nas nikt nawet nie pytał czy nam pomóc w okresie zasiłkowym. Powiedziano tylko,że skoro się nie wyrabiamy z zakresem czynności to niestety nasza wina i musimy zostawać po godzinach, bez nadgodzin do odbioru i tym bardziej bez zapłaty i za najniższą krajową. Aż się boje co to znowu będzie.
-
- VIP
- Kontakt:
hahahahahahamikaa pisze:U nas nikt nawet nie pytał czy nam pomóc w okresie zasiłkowym. Powiedziano tylko,że skoro się nie wyrabiamy z zakresem czynności to niestety nasza wina i musimy zostawać po godzinach, bez nadgodzin do odbioru i tym bardziej bez zapłaty i za najniższą krajową. Aż się boje co to znowu będzie.
nie wiesz co zrobić ? jedno proste rozwiązanie L4 w okresie zasiłkowym, ale wszyscy
i się mocno zdziwią
a jak za najniższą krajową to nawet bym się sekundy nie zastanawiała ...
i z całym szacunkiem, ale w marketach płaca więcej niż najniższa krajowa ....
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wszystko zależy od kierownika i współczuję Wam ,którzy jesteście źle wynagradzani za pracę. Jesteśmy we dwie 500 +, ZR, DM, DE, stypendia, KDR, FA. W okresie zasiłkowym zawsze mamy pomoc stażystów. Kierownik to z nami ustala ile osób potrzebujemy itd. Za każde dodatkowe zadanie są dodatkowe pieniądze. Z nami było ustalane czy chcemy pracownika do 500 + czy będziemy ogarniać to we dwie plus stażyści. W okresie zasiłkowym zdarza się, że zostajemy po godzinach ale odbieramy to jako dni wolne potem. Tak się organizujemy, że jak najwięcej spraw załatwić w godzinach pracy. Osobiście uważam, że w tym względzie to z kierownikami należy rozmawiać. Gdybym miała tyle obowiązków za najniższą krajową ogarniać, to już bym dawno tę pracę rzuciła.
-
- VIP
- Kontakt:
ja też nie zarabiam najniższej krajowej i się dziwię osobom które to robią za takie pieniądzePieńkowa Dama pisze:Gdybym miała tyle obowiązków za najniższą krajową ogarniać, to już bym dawno tę pracę rzuciła.
jak szefostwo nie che dać kasy więcej to niech sami to robią !
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeśli chodzi o zarobki 1900 zł. W tym roku podwyżka 2%. I u nas też są zwroty dotacji bo przecież pracownik, który rozpatruje tyle wniosków w OKRESIE WAKACYJNYM (JAKBYŚMY WCALE NIE ZASŁUGIWALI NA ODPOCZYNEK) nie zasługuje na nagrodę. I tylko ciągle słucham że nie ma pieniędzy itd. na większą podwyżkę, bo jak braknie z dotacji to co kierownictwo zrobi, bo oczywiście nasz włodarz ani złotówki nie dołoży
Oprócz Protest pracowników sfery budżetowej - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Becikowe, dochód a zmiana pracy
urlop wychowawczy a oddanie dziecka do przedszkola
zmiana nazwiska dziecka na nazwisko matki
świadczenie rodzicielskie - organ właściwy
zasiłek pielęgnacyjny a zgon
Kontynuacja orzeczenia o niepełnosprawności - od kiedy przyz
SPRAWOZDANIE ŚR - zwrot z ZUS
NP i zwrot w ramach złotówki za złotówkę, co w decyzji
czy sprawozdanie SR sygnity w wersji 2.5.8 ale nr 6,7, czy
czy do św. piel nad osobą dorosła wywiad
Nie możemy pobrać i uruchomić wersji 2-5.8
opieka nad dwójką niepełnosprawnych