prowadzenie warsztatów w placówce - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 04 wrz 2012, 16:31

czy wychowawcy prowadzą w Waszych placówkach warsztaty?jesli tak to jakie i czy ktos prowadzi ekologiczne?:)
~kamila

Napisano: 05 wrz 2012, 11:16

u nas każdy wychowawca prowadzi zajęcia dodatkowe a także są koła zainteresowań oczywiście prowadzone przez wych.
grabeczka
Praktykant
Od: 30 sie 2012, 22:25
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2012, 11:29

a jakie to sa zajecia dodatkowe?prowadzicie je z wychowankami grupy w której pracujecie czy z wszystkimi wychowankami a placówki?
~kamila

Napisano: 05 wrz 2012, 14:04

u nas tez prawie każdy robi coś dodatkowego,ja i koleżanka jesteśmy od turystyki organizujemy co roku wyjazdy wakacyjne (musimy znaleźć sponsorów,no i dyr.czasem coś dorzuci) w roku szkolnym są to wycieczki jednodniowe. wakacje 2012 spędziliśmy z dziećmi 2tyg. nad morzem, 1tydzien nad jeziorem, 1 tydzień w górach z czego ten wyjazd był nie udany bo ciągle padało. kolega z kolei prowadzi drużynę sportowa koedukacyjna która przygotowuje do rożnego rodzaju zawodów, jest tez tkz.klub \"warsztat\" gdzie inny kolega uczy pokazuje jak np. samemu naprawić rower, czy zbudować karmik dla ptaków itp.(niestety musiał sam wyposarzyc warsztat bo nie było na to kasy) ,ni i dwie panie odpowiedzialne są za występy na rożnego rodzaju imprezach.inni tez coś robią ale długo o tym pisać.
~Fasolka

Napisano: 05 wrz 2012, 14:53

Fasolko-dziekuje serdecznie za wpis.u nas p.dyr chciałaby by każdy wychowawca lub 2 w teamie prowadzilo jakies warsztaty od tego roku.mamy pomyslec kto w czym czuje sie dobrze i wyjśc z inicjatywa.do tej pory kazda grupa miala przydzielone 2imprezy do zorganizowania w ciagu roku szkolnego.zastanawiam sie osobiście nad prowadzeniem warsztatów ekolog.
~kamila

Napisano: 05 wrz 2012, 16:58

warsztaty ekologiczne- fajna sprawa ,mogą się wiązać tez z wyjazdami plenerowymi.Kamila bierz się za to.mogę Ci tylko podpowiedzieć taka rzecz ,jakbyś miała lub nawiązała kontakt z jakimiś zakładami pracy typu ciepłownicze,oczyszczalnie lub chemiczne można stworzyć współprace na zasadzie- promowania ich przez was jako placówkę , edukacji ekologicznej z ich strony , no i może jakieś sponsorowania przez nich waszych wydatków wiążących się z Waszym ekologicznym. pozdrawiam.
~Fasolka

Napisano: 05 wrz 2012, 18:46

Przepraszam bardzo ale warsztatem NIE JEST organizowanie wycieczki czy jasełek.
Warsztaty to zajęcia któe odbywają się systematycznie np 2 razy w tygodniu. Raz w roku to każdy może zorganizować wyjazd czy imprezę okolicznościową. Gorzej jest co tydzień wymyśleć coś dla dzieciaków i ich zainteresować.
Macie jakieś pomysły na takie warsztaty? U nas były kulinarne ale zabrakło funduszy i się skończyły.
~Magda

Napisano: 05 wrz 2012, 19:15

u mnie są sportowe- wszelaka piłka, rower, pływalnia, kulinarne, plastyczne, a ja prowadzę taneczne:)
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2012, 20:20

moje warsztaty odbywałyby się raz w tyg.dzialaly warsztaty taneczne ale zwolniła sie koleżanka które je prowadzila.będą za to warsztaty plastyczne i sportowe-piłka siatkowa i ping-pong
~kamila

Napisano: 05 wrz 2012, 22:07

nie pracuje w domu dziecka a w świetlicy środowiskowej i my mamy następujące warsztaty: ceramika (2 razy w tyg) filc, decoupage, bibułkarstwo, kulinarny- raz w tygodniu, oprócz tego oczywiście prowadzimy \"zwykłe\" zajęcia plastyczne. Pieniądze mamy z projektów pozyskiwanych przez stowarzyszenie.
~ja

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem