Witam, rodzina złożyła wniosek o dofinansowanie do obiadów w przedszkolu dla dzieci.
Pani przebywa na bezpłatnym urlopie wychowawczym, Ojciec otworzył w listopadzie działalność gospodarczą, na którą w listopadzie otrzymał dotację. Złożyli wniosek na obiady, jednak teraz zauważyłam, że to przedszkole prywatne za które płacą 1300 zł. Co w takiej sytuacji ?
prywatne przedszkole, a dożywianie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: POMOC SPOLECZNA
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: POMOC SPOLECZNA
- Kontakt:
Re: prywatne przedszkole, a dożywianie?
proszę o pomoc
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
też mamy u nas posobną sytuację, tez mi się to nie podobało, ale prawniczka stwierdziła, że nie ma podstaw do odmowy, jeśli spełniają kryterium; nie neguje tego ani Program posiłek w szkole, ani ustawa o pomocy społecznej, do ustawy o finansach publicznych już się nikt mnie odniósł; kierownik stwierdził, że przy odwołaniu sko nam odrzuci odmowę; u nas te opłaty za przedszkole mniejsze, ale mimo wszystko, ja uważam,że jeśli kogoś stać na prywatne przedszkole i to na obiady powinno, ale nie ja o tym decyduję;
- Cerkiewne
- Starszy referent
- Zajmuję się: siedzę sobie
- Kontakt:
matka siedzi w domu i płaci 1300 żeby jej obcy ludzie dziecka pilnowali? a z działalności oczywiście wykażą dochód 0
Anna
Oprócz prywatne przedszkole, a dożywianie? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
wniosek o częściowey zwrot kosztów pogrzebu
urlop socjalny a praca na 3/4 etatu
Zasiłek stały a emerytura POMOCY
Bank żywnosci z FE
Jakie usługi są najbardziej potrzebne seniorom?
Świadczenie rodzicielskie a pobierana renta po ojcu z ZUS
DPS
Pochówek szczątków ludzkich przez OPS
dziecko PL, matka Ukrainka
osoba pobierająca zasiłek stały wyprowadziła się na teren innej gminy i nie poinformowała
Przekazanie dokumentacji NK do Sądu Cywilnego
Schronisko dla bezdomnych na 2024
Szkolenia
ubezpieczenie zdrowotne
Przypomnienie o przydatnym oprogramowaniu MOUS
Przekazanie węgla przez gminę dla ops