Prywatny folwark - OPS
Re: Prywatny folwark - OPS
stare baby i młode OPS-owskie babsztyle - świnie - happy new year - życzę
internowanyWarszawa
po co tu zaglądasz?? podejrzewam, że otrzymałeś decyzję odmowną lub za mały zasiłek
zdrowia życzę...
po co tu zaglądasz?? podejrzewam, że otrzymałeś decyzję odmowną lub za mały zasiłek
zdrowia życzę...
Też mam takie wrażenie, że to prywatna firma naszego dyr. Dużo by pisać o tym jak traktuje się pracowników, jakie hasła lecą, jakie przymiotniki. A my udajemy, ze nie rozumiemy, nie słyszymy . Uważam, że przełożonych na stanowiska kierownicze dyrektorskie w samorządzie powinno się zmieniać co 5 lat a wybierać osoby , które przepracowały min. 7 lat w OPS i przynajmniej 3 w terenie w bezpośrednim kontakcie z klientem. Dopiero wtedy może wypowiadać się pogardliwie o tej pracy, a nie księgowa czy biurowa.
Zgadzam sie w zupełności z nova-s , zmieniłbym tylko na 5 lat pracy w terenie w bezpośrednim kontakcie z klientem.
U nas jest kierownik który nigdy nie pracował w terenie, nie jest z wykształcenia nawet pracownikiem socjalnym, nie ma o tej pracy zielonego pojęcia, a OPS traktuje właśnie jak prywatny folwark według własnego ,,widzimisię \'\'/ jest z układów/. Jak ciężko pracować w takim ośrodku wie tylko pracownik socjalny. Wszystkim takim kierownikom mówię won!!!!! z OPS -ów!!!
U nas jest kierownik który nigdy nie pracował w terenie, nie jest z wykształcenia nawet pracownikiem socjalnym, nie ma o tej pracy zielonego pojęcia, a OPS traktuje właśnie jak prywatny folwark według własnego ,,widzimisię \'\'/ jest z układów/. Jak ciężko pracować w takim ośrodku wie tylko pracownik socjalny. Wszystkim takim kierownikom mówię won!!!!! z OPS -ów!!!
Mój szef - nim został mianowany na to stanowisko przeszedł wszystkie \"szczeble drabiny\"- począwszy od pracownika socjalnego biegającego po terenie.
Nie zgadzam się z opinią , że w większości małych ops rządzą układy. Przyjmujemy do pracy osoby- mając konkretne wymagania , tj: merytorycznego i praktycznego przygotowania, ( praktyczny aspekt można odpuścić- na rzecz osobliwości kandydata-jeśli osoba ma to coś, a to widać po jakimś czasie ). Wyjątek od reguły?- znowu?- jak mantrę będę powtarzała - trudno. Choć myślę , że jednak mój ops -to nie wyjątek w tym temacie.
Prywatny folwark- jeśli takowe są - nie sam szef go tworzy,
( obłuda, obgadywanie, fałsz, lenistwo, podlizywanie - wszystkie te \"kolory\" tworzą klimat nie do zniesienia - dzieło pracowników.
Nie zgadzam się z opinią , że w większości małych ops rządzą układy. Przyjmujemy do pracy osoby- mając konkretne wymagania , tj: merytorycznego i praktycznego przygotowania, ( praktyczny aspekt można odpuścić- na rzecz osobliwości kandydata-jeśli osoba ma to coś, a to widać po jakimś czasie ). Wyjątek od reguły?- znowu?- jak mantrę będę powtarzała - trudno. Choć myślę , że jednak mój ops -to nie wyjątek w tym temacie.
Prywatny folwark- jeśli takowe są - nie sam szef go tworzy,
( obłuda, obgadywanie, fałsz, lenistwo, podlizywanie - wszystkie te \"kolory\" tworzą klimat nie do zniesienia - dzieło pracowników.
Niech sobie dyrektorzy zatrudniają rodziny ale niech te rodziny mają wiedzę, kompetencje i podejście. Niech nie polega to tylko na przechowywaniu bliskich w ciepłym i bezpiecznym miejscu.
Oprócz Prywatny folwark - OPS - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
POMOST STD 2.0
Zasiłek stały - pilne
art. 6a dożywianie w 2014r.
Przemoc
dwa wnioski ile decyzji ?
podstawa prawna dożywiania od 2014
dochód dziecka
bezdomny!!!!
Umarła z przepracowania
NAGRODA
5 wniosków i co dalej
osoba przebywa w zakładzie karnym