Przedawnienie dodatku mieszkaniowego nie z mojej winy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 24 lip 2025, 7:51

Wiem, że łatwo się mówi, ale nie martw się na zapas. Myślę, ze skoro do tego momentu nie dopatrzyli się nieprawidłowości to raczej już to nie nastąpi. Uważam, że wszystko jest ok, podałaś tylko ten dochód który otrzymałaś, co też jest prawidłowo. Sprawa przedawnia się po 5 latach (taki jest okres archiwizacji).
Druga sprawa, jeśli już zdarzyłoby się, że postępowanie zostałoby wznowione i miałabyś zwrócić w podwójnej wysokosci to odwołaj się od decyzji i opisz sytuację. Jesli to nie pomoże to mozesz wnieść pismo z prośbą o rozłożenie na raty lub umożenie. Tylko trzymaj się terminów do odwołań i wniosków.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 24 lip 2025, 11:32

Wtedy wszystkim nadzorował mopr i kurator,sąd,to mopr powinien powiadomić jak ja nie byłam w stanie cały pobyt w szpitalu przespałam potem jak wróciłam dzieci nie było też spałam,teraz sie kapnęłam bo czytałam ustawy że powinnam powiadomić jak dzieci w ośrodku a ja w szpitalu,powiem ci tyle że ostatnio tez mnie syn wprowadził w błąd kapłam sie jak zaświadczenie od pracodawcy dostał że jego dochodu nie poddałam do dodatku mieszkaniowego we wrześniu 2024 a w marcu złożyłam pismo o ponowne przeliczenie tego dodatku mieszkaniowego musiałam oddać różnicę w podwójnej wysokości i nawed pracownik był tak perfidny że nawed od 3 zł potrafił zadzwonić że mam oddać,pisałam o umorzenie ale nie przeszło,wliczyli 800+ na 2 dzieci,choć faktury miałam na 1700zł co ponoszę co miesiąc ,a wtedy tylko taki dochód był 100zl praca syna ,1282zl renta,1200zl alimenty,1600zl 800+,dodatek mieszkaniowy310zł,ich nie interesowało jak mus to mus trzeba spłacić,teraz boje sie że tak samo mogą mnie potraktować
DZIECI13
Praktykant
Od: 10 mar 2025, 23:05
Zajmuję się: Jestem na rencie

Napisano: 24 lip 2025, 11:57

Najśmieszniejsze w tym jak będą chcieli zaświdczenie z ośrodka to lęże bo nie mam,mogą się przyczepić że nie udokumentowałam nie powiadomiłam a sobie odjęłam dochód za sierpień,wiem ze mój obowiązek trzymać 3 lata do dodatku mieszkaniowego,wtedy ja poddałam te decyzje co miałam przyznane świadczenia na dzieci alimenty i rodzinne,bo w sierpniu ośrodek wystąpił i uchylili,ale chyba decyzja tamtą ma moc prawna przecież ważna była jak dzieci były w czerwcu i lipcu,naprawde przejmuje się tym jak nic ,nie mam żadnych dokumentów żeby udowodnić i się obronić,
DZIECI13
Praktykant

Napisano: 24 lip 2025, 12:05

W tamtym okresie nie byłam w stanie taką silna depresje miałam że hej warzywo ze mnie było,a jak dzieci były 20lipca a 25 byl przelew czy to są nienależne pobrane świadczenie,coś sie rozliczałam ale nie mam dokumentów ,bo w sierpniu ośrodek wystąpił,
DZIECI13
Praktykant

Napisano: 25 lip 2025, 12:49

Dostałam odpowiedź z pogotowia tam gdzie dzieci były czyli 29.07.2021 do 09.09.2021,jednak świadczenia rodzinne nie są nienależnie pobrane jak 500+,alimenty ,rodzinne bo zostały wypłacone 25lipca2021,martwi mnie sierpień bo nie zgłosiłam pobytu dzieci w placówce poprostu nie byłam w stanie ja 20 sierpnia wyszłam ze szpitala ,nie byłam wstanie myśleć ,jak dzieci były w pogotowiu,ja przestałam, nie miałam do tego głowy,niechce nienależnie pobranych świadczeń jak dodatek mieszkaniowy oddawać w 2 wysokości mogę oddać za ten miesiąc,10sierpnia 2021 mija 4 lata,ja ma żal do socjalnych że nie zgłosili do dodatku mieszkaniowego przecież ja nie byłam wstanie podjąć jakiś kroków prawnych zając sie sobą a co dopiero dziećmi,silna depresja
DZIECI13
Praktykant

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x