aleksandra1992 pisze: ↑24 paź 2024, 10:23
Ewcia85 pisze: ↑24 paź 2024, 9:50
Pan szkolący M. twierdzi, że się nie należy tym co 16 lat skończyli przed 30.09.2024.
ja własnie mam taką sytaucje. chłopak skończyl 16 lat w lutym, miał przedłuzone do 30 września. i ostatniego wrzesnia złożył wniosek na komisję. i dopiero 17.10 przysłali mu zaswiadczenie o przedłużeniu. i nie wiem co teraz powinnam zrobic....
jak to nie wiesz?
Art. 2
1. Decyzje i rozstrzygnięcia, na mocy których przyznano prawo do uzależnionych od niepełnosprawności świadczeń rodzinnych, świadczeń z funduszu alimentacyjnego, zasiłków dla opiekunów, świadczeń lub dodatków na pokrycie kosztów utrzymania dziecka lub osoby pełnoletniej w rodzinnej pieczy zastępczej albo świadczenia „aktywni rodzice w pracy” lub „aktywnie w żłobku”, wydane na podstawie orzeczeń o niepełnosprawności albo orzeczeń o stopniu niepełnosprawności, których okres ważności uległ przedłużeniu na podstawie art. 6bb ust. 1 ustawy zmienianej w art. 1 zmienia się w zakresie okresu, na jaki przyznano prawo do tych świadczeń, zasiłków albo dodatków, z uwzględnieniem określonego w art. 6bb ust. 1 ustawy zmienianej w art. 1 terminu ważności orzeczenia o niepełnosprawności albo orzeczenia o stopniu niepełnosprawności.