przedłużenie karty - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 19 sty 2015, 10:05

Jak przyjmujecie wniosek o przedłużenie karty, która wydana została osobie - rodzinie w 2014r. (na starych zasadach).
Przyjmuję na nowym wniosku, ale tylko tą osobę, która wnioskuje o przedłużenie karty (pełnoletni członek rodziny), czy we wniosku znów ma być cała rodzina i wszystkie dokumenty od nich (bo na starych zasadach nie mam ksera dowodów i aktów urodzenia wszystkich dzieci). Nigdzie nie mogę znaleźć jak to mam przyjąć.
GOŚĆ*

Napisano: 19 sty 2015, 13:18

Pytałam o to samo na szkoleniu. Szkoląca powiedziała, że nie ma obowiązku składać kolejnego wniosku, tylko jeśli przyjdzie taki dorosły uczeń czy student i złoży oświadczenie, że wciąż się uczy oraz dowód tożsamości, to po prostu wbijamy w system i mu przedłużamy.
Kinya

Napisano: 19 sty 2015, 13:44

a czy w systemie wchodzimy w WNIOSKI i Przedłużenie ważności karty ????
opsss

Napisano: 19 sty 2015, 15:57

WNIOSKI-----WYDANIE PRZEDŁUŻENIA
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 20 sty 2015, 8:26

to po co jest we wniosku □ wnoszę o przyznanie nowej Karty Dużej Rodziny dla członka rodziny wielodzietnej, który był wcześniej jej posiadaczem ?
np. pełnoletnie dziecko ma kartę wydaną do 31.01.2015r., jeżeli będzie się dalej uczyło to chyba wniosek powinna złożyć matka/ojciec, wnioskując o nowa kartę dla tego dziecka
~*~

Napisano: 20 sty 2015, 9:38

Karta jest przyznawana na wniosek a nie z urzędu, więc to, że ktoś przyniesie zaświadczenie o tym, że dalej się uczy to nie znaczy, że masz mu przyznać kartę, musi być wniosek.
ira

Napisano: 20 sty 2015, 15:33

ira
Wydaje się to logiczne, rzeczywiście... Dla pewności warto dawać wniosek do wypełnienia.
Kinya

Napisano: 20 sty 2015, 15:41

Ale czy ta osoba pełnoletnia sama na siebie składa, czy ma wniosek złożyć rodzic?
~Magda~

Napisano: 20 sty 2015, 15:46

Moim zdaniem osoba pełnoletnia może złożyć wniosek na siebie o przedłużenie jej ważności KDR ponieważ program i tak odsyła do głównego wniosku całej rodziny z tym samym już nadanym nr
ira

Napisano: 21 sty 2015, 14:39

a czy trzeba wpisywać cały skład rodziny we wniosku czy tylko osobę której przedłużenie ma dotyczyć?
gość4

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x