Jest ogólnie taka sytuacja: dziecko ma kartę ważną do 18 urodzin, jest w 3 klasie liceum. Pozostałe rodzeństwo już się nie kwalifikuje do KDR. Czy przysługuje mu przedłużenie karty, pomimo tego? Jeśli tak to na jaki czas? Czy najpierw przedłużenie do końca września przyszłego roku i potem kolejne przedłużenie już do końca studiów?
Patrzyłem też wcześniejsze posty na ten temat, czy to naprawdę zależy od tego jak dany urzędnik sobie uzna? Albo może sobie stwierdzić, że nie, albo, że tak?
Przedłużenie KDR
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Tak
- Kontakt:
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Przedłużenie KDR
W tej kwestii nie wszyscy jesteśmy zgodni i mamy 100% pewnośćKao909 pisze: 24 paź 2019, 21:33 Jest ogólnie taka sytuacja: dziecko ma kartę ważną do 18 urodzin, jest w 3 klasie liceum. Pozostałe rodzeństwo już się nie kwalifikuje do KDR. Czy przysługuje mu przedłużenie karty, pomimo tego? Jeśli tak to na jaki czas? Czy najpierw przedłużenie do końca września przyszłego roku i potem kolejne przedłużenie już do końca studiów?
Patrzyłem też wcześniejsze posty na ten temat, czy to naprawdę zależy od tego jak dany urzędnik sobie uzna? Albo może sobie stwierdzić, że nie, albo, że tak?

"To err is human, to forgive is divine"
Oprócz Przedłużenie KDR - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Komu przyznac kartę?????
wniosek o kdr i nazwisko tureckie
Czy to jest nowa rodzina? Czy uzupełnienie?
Weryfikacja danych- kto jak robi
w trybie zabezpieczenia KDR
kontrola KDR czy ktoś miał
wniosek złożony przez męża córki seniorów
KDR- Za Zgodnośc z oryginałem
problem - nie zamówiłam karty elektronicznej
pełnoletnia osoba a wniosek o kdr
wniosek tylko na kartę elektroniczną
jak edytować wniosek elektroniczny?
pomocy wnioski elektroniczne dopiero zobaczyłam
duplikat + dodatkowa forma
Zapomniał o żonie - czyli wniosek tylko dla rodziców