Przedmioty ortopedyczne - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 30 mar 2016, 12:08

Mam pytanie dotyczące osoby, która w marcu zmieniła miejsce zamieszkania i nie może się już ubiegać o dofinansowanie do pieluchomajtek w naszym PCPR.
Wątpliwość mamy odnośnie wcześniejszych niezrealizowanych jeszcze faktur za okres od stycznia do marca; czy to my płacimy za ten okres czy PCPR właściwy dla obecnego miejsca zamieszkania?
Niebawem zaczniemy wypłacać dofinansowania i wydaje nam się, że nie powinniśmy realizować tego wniosku ale zupełnie inne zdanie ma PCPR, pod który obecnie należy osoba ubiegająca się o dofinansowanie.
Z góry bardzo Wam dziękuję za odpowiedź
Marcinpcpr

Napisano: 30 mar 2016, 13:47

a nie lepiej te sprawę obgadać ze swoim radcą prawym? jutro mogę zapytać naszego i dam Ci znać

mnie osobiście się wydaje, że wnioskodawca składa tam wniosek, gdzie obecnie jest jego miejsce zamieszkania
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 31 mar 2016, 8:17

Też tak myślę, będę Ci wdzięczny jeśli zasięgniesz informacji u radcy, ja mam dość utrudniony kontakt z naszym.
Marcinpcpr

Napisano: 31 mar 2016, 8:57

Ja bym odesłała i jednocześnie napisała informację czy korzystała u ciebie, a jeśli tak to za jaki okres korzystała u ciebie. Bo na pewno będą cię o to pytali
gran
Praktykant
Od: 29 mar 2016, 9:11
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2016, 9:51

nasz radca prawny potwierdził to co Ci napisałem wyżej, czyli liczy się miejsce zamieszkania aktualne na dzień złożenia i rozpatrzenia wniosku, a to, że na fakturach jest adres z Twojego powiatu to nie ma znaczenia
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 31 mar 2016, 14:38

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Sytuacja wydaje się być oczywista jednak PCPR, pod który teraz należy ta kobieta stoi przy swoim, że za czas kiedy mieszkała w rejonie naszego działania nie wypłaci dofinansowania.
marcinpcpr

Napisano: 31 mar 2016, 15:03

marcinpcpr pisze:Dziękuję bardzo za odpowiedź. Sytuacja wydaje się być oczywista jednak PCPR, pod który teraz należy ta kobieta stoi przy swoim, że za czas kiedy mieszkała w rejonie naszego działania nie wypłaci dofinansowania.
nie rozumiem czemu niektórzy pracownicy idą w zaparte, choć nie mają racji :/ ta osoba złożyła już do Ciebie wniosek z tymi fakturami za styczeń - luty?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 31 mar 2016, 15:20

No tak, wniosek za styczeń i luty złożyła u nas i kiedy przedwczoraj przyszła złożyć na kolejny miesiąc wyszło, że przeprowadzili się jakiś czas temu do sąsiedniego powiatu. Wniosku nie przyjąłem a faktury za styczeń i luty zwróciłem, wniosek unieważniłem. Jakieś wątpliwości jednak ciągle mam...
marcinpcpr

Napisano: 31 mar 2016, 15:23

No tak, wniosek za styczeń i luty złożyła u nas i kiedy przedwczoraj przyszła złożyć na kolejny miesiąc wyszło, że przeprowadzili się jakiś czas temu do sąsiedniego powiatu. Wniosku nie przyjąłem a faktury za styczeń i luty zwróciłem, wniosek unieważniłem. Jakieś wątpliwości jednak ciągle mam...
marcinpcpr

Napisano: 31 mar 2016, 17:19

nie pisałeś wcześniej że złożyła u was wcześniej wniosek za 2 miesiące;
dla świętego spokoju, trzeba było za tamte dwa miesiące zrealizować u Siebie, wtedy była mieszkanką Twojego powiatu i odpowiednio złożyła wniosek, nie jej wina, że nie było kasy; no a za marzec to już inny powiat
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x