thermomix z pfron? - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 31 mar 2016, 13:32

Czy ktoś z Was przyznał dofinansowanie z pfron do thermomixa z barier? wiadomo, że jest to bardzo drogi sprzęt i zastanawiam się czy są w ogóle jakiekolwiek przesłanki do przyznania dofinansowania do takiego sprzętu, jak uważacie? np. w przypadku chorych dzieci, które mają zaburzenia przełykania czy specjalne diety? czy takie urządzenie może w jakikolwiek sposób likwidować barierę techniczną? Mam taki wniosek i niemały problem do rozwiązania.
ludwika18

Napisano: 31 mar 2016, 14:50

Niech sobie kupią blender za 150-200zł.Jak mawia mój budowlaniec złota klamka też służy do otwierania drzwi ale to nie powód żebyśmy takie dofinansowywali
Kasia11

Napisano: 31 mar 2016, 14:55

Termomix, to już przesada! Właśnie niech blender kupią, bariera techniczna. Weź napisz do Biura Rzecznika Osób Niepełnosprawnych i daj nam odpowiedź
martaaa

Napisano: 31 mar 2016, 15:20

czego Ci ludzie już nie wymyślą........ tak dajmy im wszystko jak leci......
dab

Napisano: 15 cze 2021, 12:38

Odświeżam temat, jak tu się skończyła sprawa? Mam wniosek osoby niewidomej, ale uzasadnienie koniecznością stosowania specjalnej diety cukrzycowej przez Wnioskodawcę i jego żonę
agak96
Praktykant
Od: 15 maja 2020, 12:12
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 27 sie 2021, 10:39

Ja mam teraz taki wniosek i chyba będzie pozytywnie.
Tylko, że u mnie jest człowiek, który nic sam nie obierze i nie pokroi - porażenie 4 konczynowe. Da radę wrzucić produkty, nałożyć jedzenie ale nie ogarnie sam gotowania. Jest to dla niego bariera, którą zlikwiduje za pomocą tego sprzętu. i niestety blender to ewentualnie jak ktoś musi zmielić produkty bo ma dietę taką. Termomix natomiast wykona wszystkie czynności, których osoby z dysfunkcją rąk nie zrobią same.
pppcccppprrr
Stażysta
Od: 13 mar 2017, 17:29
Zajmuję się: PFRON

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x