Czy ktoś z Was przyznał dofinansowanie z pfron do thermomixa z barier? wiadomo, że jest to bardzo drogi sprzęt i zastanawiam się czy są w ogóle jakiekolwiek przesłanki do przyznania dofinansowania do takiego sprzętu, jak uważacie? np. w przypadku chorych dzieci, które mają zaburzenia przełykania czy specjalne diety? czy takie urządzenie może w jakikolwiek sposób likwidować barierę techniczną? Mam taki wniosek i niemały problem do rozwiązania.
Niech sobie kupią blender za 150-200zł.Jak mawia mój budowlaniec złota klamka też służy do otwierania drzwi ale to nie powód żebyśmy takie dofinansowywali
Odświeżam temat, jak tu się skończyła sprawa? Mam wniosek osoby niewidomej, ale uzasadnienie koniecznością stosowania specjalnej diety cukrzycowej przez Wnioskodawcę i jego żonę
Ja mam teraz taki wniosek i chyba będzie pozytywnie.
Tylko, że u mnie jest człowiek, który nic sam nie obierze i nie pokroi - porażenie 4 konczynowe. Da radę wrzucić produkty, nałożyć jedzenie ale nie ogarnie sam gotowania. Jest to dla niego bariera, którą zlikwiduje za pomocą tego sprzętu. i niestety blender to ewentualnie jak ktoś musi zmielić produkty bo ma dietę taką. Termomix natomiast wykona wszystkie czynności, których osoby z dysfunkcją rąk nie zrobią same.