Robiłam decyzję teraz w listopadzie na nowy okres zasiłkowy 2023/2024. Pani ma do końca marca 2024 orzeczenie ważne na syna i mieszczą się w kryterium, natomiast od kwietnia wchodzi zł za zł, a system sygnity przyznaje mi w listopadzie 2023 dopełnienie do 100,00 zł rozpoczęcia roku szkolnego, a od kwietnia tą pozostałą kwotę co miesiąc.
dziękuję za odpowiedź, trochę to dla mnie dziwne wypłacić już ten dodatek w listopadzie, a jak w trakcie okresu jeszcze zmieni się dochód i w efekcie będę miała inne kwoty do wypłaty później to dopełnienie nie będzie si wkońcu zgadzało, zobacz dotarłam na naszym forum też do takiego wątku sygnity-polka-galopka-ze-zlotowka-za-zl ... 7260740-20 i tam jest to opisane.PaulaGOPS23 pisze: ↑07 lis 2023, 12:01Witam mam identyczną sytuację. Też mi system wyliczył dopełnienie do 100 zł aby wypłacić teraz w listopadzie na rozpoczęcie. Pisałam do sygnity i dostałam odpowiedź, że to jest zgodne z wytycznymi Ministerstwa z 2016 r. Ja chyba wypłacę teraz,choć każdy inaczej to interpretuje. Można też tą kwotę zmienić w planie wypłat na 0 jeśli się nie zgadzamy z powyższym. Mam jeszcze w tej sprawie zadzwonić do Ministerstwa bo jednak w sprawozdaniu będzie mi krzyczało miękka walidację.