Przekazanie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 kwie 2016, 11:09

Co w przypadku, gdy złożyła u nas wniosek Pani, która jest u nas zameldowana, natomiast mieszka w innej gminie . Czy rozpatrujemy, czy przekazujemy do ośrodka zgodnego z miejscem zamieszkania? i w jaki sposób ewentualnie należy przekazać ? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję
ewelina251

Napisano: 11 kwie 2016, 11:14

pani ta może u was pobierać to jej wybór tylko oswiadczenie,ze nie ubiega się w tamtej gminie.
Iza1

Napisano: 11 kwie 2016, 19:00

powiem Ci Iza że też tak do tego podchodziłem - Pani przychodziła mówiła
-wie Pan co prawda nie mieszkam już w w waszej gminie w miejscowości A tylko w mieście B, ale wie Pan mam u was meldunek, moje zamieszkanie w mieście B to pewnie takie tymczasowe, w miejscowości A bywam przynajmniej 2 razy w tyg u chorej mamy, chyba nie ma co się wygłupiać z przenoszeniem papierów do B.
Oczywiście Pani od razu przychodziła z zaświadczeniem, że w B nie złożyła i nie pobiera. no to ja --jasne przecież to przepis z założenia pod wygodę wnioskodawców więc ma ułatwiać a nie utrudniać życie. I tak jej płaciłem do chwili gdy zorientowałem się, że ona nas (podatników :) ) robi na dodatek z tyt. dojazdów do szkoły bo jej dzieciak chodzi do szkoły w mieście B i tą szkołę ma prawie za płotem blokowiska gdzie wynajmują a u nas wnioskując jako mieszkanka miejscowości A wpisuje dojazd do B. Teraz podchodzę do tego mocno ostrożnie - zamieszkujesz u innego wójta/burmistrza - tam po świadczenia
grzegorz_k

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x