Przekazanie dodatków mieszkaniowych do ops

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
~olga

Przekazanie dodatków mieszkaniowych do ops

Post autor: ~olga »

Witam. Mam pytanie do osób które zajmują się dodatkami mieszkaniowymi w ośrodkach pomocy społecznej. Jak macie przekazane to zadanie uchwałą czy może upoważnieniem....
~Lena

Re: Przekazanie dodatków mieszkaniowych do ops

Post autor: ~Lena »

upoważnieniem
~misia

Post autor: ~misia »

uchwałą Rady Miejskiej
~ana

Post autor: ~ana »

upoważnienie
~emu

Post autor: ~emu »

Zarządzeniem upoważnienie. Nie można uchwałą Rady Miejskiej
~zz

Post autor: ~zz »

jedynie uchwała wchodzi w grę ... ludzie czy w prawie energetycznym jest zapis, że wójt burmistrz prezydent może upoważnić .... nie ma ...
~Iwonka

Post autor: ~Iwonka »

zz - tutaj jest mowa o dodatkach mieszkaniowych, a pisałam żeby dla dodatków energetycznych założyć nowy dział bo robi się ciasno i duszno w temacie dodatki mieszkaniowe
Awatar użytkownika
Hipolita
Referent
Zajmuję się: pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: Hipolita »

Od stycznia 2019 r. dodatki mieszkaniowe maja być przekazane do naszego OPS-u, nie wiemy jeszcze jak to ma być rozwiązane logistycznie, na pewno nie będzie dodatkowego etatu, kierownik rozważa 2 opcje:
1. prowadzi dodatki pracownik socj., któremu kierownik zmniejsza rejon ( dodaje innym prac socjalnym)
2. dodatki prowadzą wszyscy pracownicy socjalni - wnioski o dodatek z e swojego rejonu.
Jak to jest rozwiązane u Was? I co z kasą? Czy tak jak w rodzinnym wypłacane jest od każdej decyzji?
emseak
Praktykant
Zajmuję się: MOPS
Kontakt:

Post autor: emseak »

U nas dodatki przeszły z Urzędu Gminy, dostało się mnie czyli pracownikowi socjalnemu jako dodatkowy zakres obowiązków, nie zmniejszono mi z tego tytułu terenu lub innych zakresów, czyli dodano mi roboty która w cale nie jest taka łatwa. Dodatki są bardzo zagmatwanym tematem, mam obawy że je dobrze robię wyliczam itd.
Awatar użytkownika
Hipolita
Referent
Zajmuję się: pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: Hipolita »

Dzięki za odpowiedź, a czemu dostało się Tobie? Najmłodsza stazem? Najmniejszy rejon, czy mało wniosków? i co z kasa? jest dodatkowa? jak to jest liczone, czy od wydanej decyzji?
ODPOWIEDZ