Czy jest mozliwość przekazania wniosku elektronicznego juz wczytanego (program Sygnity) do innego organu???? Podczas weryfikacji wyszło że Pani złożyła wniosek w miejscu zameldowania a faktycznie mieszka w Warszawie...
usuwasz z rejestracji i kwalifikacji, wyświetli ci się komunikat żeby dać bez kwalifikacji i przekazać do innego organu ale zignoruj to i tak usuń wniosek Wniosek wróci do Emp@tii do Załatwionych inaczej, tam kliknij "cofnij do skrzynki odbiorczej", powróci do odebranych
Można przekazać wczytany, rozwiązanie nadesłane przez sygnity na moje pytanie które brzmiało tak : muszę przesłać wczytany wniosek do innego organu po naciśnięciu
przekieruj pokazuje się komunikat " przekazanie jest możliwe tylko w
statusie wniosek przekazany według właściwości"
Weszłam zatem w rejestracje i kwalifikację, wybrałam ten wniosek z
pozycji - operacje - wybrałam- przekaż wniosek(....) nie mogłam nadal przekazać, to mi odp tak :
"Należy w oknie "Rejestracja i kwalifikacja" przejść na zakładkę Filtr wniosków i zaznaczyć pole <Pokaż wnioski przekazane>. Następnie na wniosku należy wybrać <Załatw bez kwalifikacji> i wybrać na nim powód zamknięcia "przekazanie według właściwości sprawy (do innego Urzędu)".
Po wykonaniu tych czynności będzie można wczytany wniosek w skrzynce elektronicznej przekierować do innej jednostki. "
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."