Przekazanie wniosku elektronicznego po wydaniu decyzji - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 12 mar 2019, 15:44

Witajcie,
Czy w sygnity jest możliwość przekazania elektronicznego wniosku o świadczenie wychowawcze zgodnie z właściwością do innego OPS w sytuacji, gdy jest on już rozpatrzony, wydaliśmy decyzję przyznającą po czym strona zrezygnowała ze świadczenia w związku z wyprowadzką? Wydaliśmy decyzję uchylającą, jednak OPS właściwy stosuje politykę "jedno świadczenie-jeden wniosek" i oczekuje oryginalnych wniosków. Przesłaliśmy kserokopię dokumentacji na wniosek strony, bo nie stosujemy przekazywania oryginalnych wniosków. Jednak OPS zwrócił się ponownie o przekazanie w formie elektronicznej wniosku o 500+. Wniosek faktycznie był złożony przez stronę elektronicznie ale wydaje mi się, że możliwość przekazania wniosku zgodnie z właściwością jest w momencie wczytywania wniosku do systemu, a gdy już się wyda decyzję to nie widzę nigdzie możliwości przekazania takiego wniosku do innego OPS zgodnie z właściwością miejscową za pomocą poczty elektronicznej systemu Empatia. Czy może jest taka możliwość, a ja jej nie widzę?
kuba77
Praktykant
Od: 04 sie 2017, 14:09
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA

Napisano: 12 mar 2019, 15:52

Niech się w pompkę pocałują, Ty już wniosku żadnego nie masz, bo został rozpatrzony. Niech strona złoży nowy wniosek, a jak się stawiają to niech go wyśle pocztą za PO.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 12 mar 2019, 16:18

Korowiow pisze:Niech się w pompkę pocałują, Ty już wniosku żadnego nie masz, bo został rozpatrzony. Niech strona złoży nowy wniosek, a jak się stawiają to niech go wyśle pocztą za PO.
Zgadzam się w zupełności Korowiow i to samo poleciłem wnioskodawczyni, jednak ciekawi mnie czy w sygnity w ogóle jest taka techniczna możliwość żeby przesłać elektroniczny wniosek już po rozpatrzeniu go i wydaniu decyzji. Nigdzie nie widziałem takiej możliwości więc pewnie nawet się nie da. Co innego jak jeszcze nie została wydana decyzji, a został wczytany to można załatwić go inaczej i wtedy przekazać zgodnie z właściwością, ale w tej sytuacji to chyba nie ma opcji
kuba77
Praktykant
Od: 04 sie 2017, 14:09
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA

Napisano: 13 mar 2019, 10:41

Pracuję na innym SD więc tu nie pomogę niestety.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x