Świadczenie 500+ na konta dzieci? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 mar 2019, 12:56

Dzień dobry,
taka sytuacja:
Wnioskodawczyni (żona) pobiera świadczenie na 3 dzieci.
Zachodzi konflikt między małżonkami. Przychodzi mąż i składa prośbę o przekazywanie od kolejnego miesiąca świadczeń na konta dzieci (3 konta różne) do których jest upoważniona żona jako rodzic.

Moje pytanie:
1: czy wezwać żonę, aby również wyraziła zgodę na takie przekazanie pieniędzy?
2: czy jest możliwe w programie Izyda przekazanie świadczeń 1 wnioskodawcy na 3 różne konta?

Z góry dziękuję za pomoc.
Sth like this :| :?
kama_211
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 08 maja 2018, 10:20
Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...

Napisano: 13 mar 2019, 13:42

Jeżeli facet nie zgłosił, że pieniążki są marnotrawione to na twoim miejscu ja bym nic nie robił a tym bardziej nie wzywałbym Pani. Panu grzecznie bym odpisał, ponieważ nie posiada prawa do świadczenia nie można przychylić się do jego prośby.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 13 mar 2019, 14:00

kama_211 pisze: Moje pytanie:
1: czy wezwać żonę, aby również wyraziła zgodę na takie przekazanie pieniędzy?
2: czy jest możliwe w programie Izyda przekazanie świadczeń 1 wnioskodawcy na 3 różne konta?

Z góry dziękuję za pomoc.
Ani jedno ani drugie
Wnioskodawcą jest żona i nie masz prawa udzielać panu informacji a już tym bardziej zmieniać konta
Hely0207
Stażysta
Od: 10 lip 2017, 21:03
Zajmuję się: ŚR/SW/FA

Napisano: 13 mar 2019, 14:33

Jeśli nie mają separacji ani rozwodu ojciec nie ma żadnych praw jeśli chodzi o świadczenie jeśli jest na żonę? Bo na to wychodzi.. Moja Pani Kierownik się przychyla do tej prośby i nie bardzo wiem jak z tego wybrnąć.. Dziękuję za pomoc.
kama_211
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 13 mar 2019, 15:40

kama_211 pisze:Jeśli nie mają separacji ani rozwodu ojciec nie ma żadnych praw jeśli chodzi o świadczenie jeśli jest na żonę? Bo na to wychodzi.. Moja Pani Kierownik się przychyla do tej prośby i nie bardzo wiem jak z tego wybrnąć.. Dziękuję za pomoc.
A prawo do świadczenia ustaliłaś Panu czy Pani na jej wniosek ?? Prawdopodobnie Pani przyjdzie w dniu wypłaty zapytać czemu nie dostała pieniędzy na konto. Wy jej odpowiecie, że zmieniliście konto bez podstawy prawnej oraz bez jej zgody. Już widzę jak Pani machnie ręką.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 13 mar 2019, 17:19

Temu Panu to możesz...ale pokazać tabliczkę z napisem "wyjście ewakuacyjne"
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2019, 8:06

kama_211 pisze:Jeśli nie mają separacji ani rozwodu ojciec nie ma żadnych praw jeśli chodzi o świadczenie jeśli jest na żonę? Bo na to wychodzi..
Dokładnie. Pan nie jest stroną.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2019, 8:54

kama_211 pisze:Jeśli nie mają separacji ani rozwodu ojciec nie ma żadnych praw jeśli chodzi o świadczenie jeśli jest na żonę? Bo na to wychodzi.. Moja Pani Kierownik się przychyla do tej prośby i nie bardzo wiem jak z tego wybrnąć.. Dziękuję za pomoc.
Może chcą Cię zwolnić:)?

Ja osobiści nie odważyłabym się tego zrobić, a jak che kierowniczka niech ona się pod tym podpisze, albo poda Ci podstawę prawną (nie znajdzie). Mąż nie jest STRONĄ POSTĘPOWANIA!
Hely0207
Stażysta
Od: 10 lip 2017, 21:03
Zajmuję się: ŚR/SW/FA

Napisano: 14 mar 2019, 8:55

Jeżeli pani kierownik się upiera to zmień decyzję przecież ona się pod nią podpisze, a jak przyjdzie wnioskodawczyni to ją skierujesz do pani kierownik.
pawel.w
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:22
Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.

Napisano: 18 mar 2019, 10:53

Hely0207 pisze: Może chcą Cię zwolnić:)?
Hmmm... O tym nie pomyślałam.. :(
pawel.w pisze: Jeżeli pani kierownik się upiera to zmień decyzję przecież ona się pod nią podpisze, a jak przyjdzie wnioskodawczyni to ją skierujesz do pani kierownik.
Jak się będzie upierać to tak zrobię.
Bardzo Wam dziękuję za pomoc :)
kama_211
Awatar użytkownika
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny