przemoc a informowanie kuratora sądowego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 cze 2018, 18:12

Matka w podeszłym wieku mieszka z pełnoletnią córką (sprawca przemocy). Policja zakłada NK i informuje prokuraturę - czy w takim wypadku pracownik socjalny powinien informować o wydarzeniu kuratora sądowego? (matka podała, że córka prawdopodobnie ma kuratora).
Xman
Starszy referent
Od: 14 gru 2017, 18:33
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 11 cze 2018, 17:45

jeśli ma to oczywiście że tak. Jeśli nie masz pewności, zapytaj u kuratorów sądowych czy mają pod kuratelą tę osobę, i działaj.
Przyjaciółka
Stażysta
Od: 19 paź 2016, 23:10
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2018, 20:07

Thx, zastanawiam się tylko czy kurator nie dowie się poprzez Prokuraturę? Chodzi mi także o to czy w dobie RODO mogę tak po prostu dzwonić do kuratora i go informować - a później to zapisać w protokole z grupy roboczej.
Xman
Starszy referent

Napisano: 19 cze 2018, 23:15

Xman pisze:Thx, zastanawiam się tylko czy kurator nie dowie się poprzez Prokuraturę? Chodzi mi także o to czy w dobie RODO mogę tak po prostu dzwonić do kuratora i go informować - a później to zapisać w protokole z grupy roboczej.
I tutaj byłabym ostrożna....tak naprawde nie wiadomo jak sie w czasach RODO zachować...najlepiej by było żeby kurator uczestniczyl w grupie roboczej... Wszystkiego dowie się od ręki ....i
blankaA
Praktykant
Od: 12 wrz 2017, 15:52
Zajmuję się: PS

Napisano: 20 cze 2018, 9:57

Też tak myślę, ale żeby uczestniczył to musimy wiedzieć, że jest przyznany - a jeśli rodzina nie powie to wypadałoby dzwonić kuratora i pytać - czy ma Pan/Pani nadzór nad dana rodziną.
Xman
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x