przemoc w rodzinie
przemoc w rodzinie
jak postąpić w przypadku gdy mam zgłoszenie o przemocy nad zoną przez męża. Zgłoszenie pisemne ze srodowiska.
Re: przemoc w rodzinie
Nie wierzę w to co czytam, jak postąpić?? działać z godnie z ustawami: pomocowa, przemocową i kodeksem kk
Sobie Taka, nie denerwuj się, nie wrato, czasami odnoszę wrażenie, że ludzie bez zastanowienia zadają pytania, wtedy nic nie odpowiadam, szkoda czasu
Ale jak żona nie wyraża zgody na powiadomienie jakichkolwiek instytucji i zastosowania odpowiednich procedur?
to dobic ja...sorki ironizuje, ale czy w niektorych Osrodkh n serio nie ma wspolpracy z kolezanki z biurka, wzajemna wymiana doswiadczen ,pomoc w trudnych przypadkach od pracownikowbardziej doswiadczonych itp, itd. Kazda taka sytacja jest inna i trudno bez znajomosci szczegolow dawac dobre rady - tak przynajmniej mysle....
Właśnie takiej pomocy oczekiwałam od was mądre głowy ale Wy tylko o wynagrodzeniach wylewnie piszecie.
nawet jak strona nie wyraża zgody powinnas zawiadomi inne instytucje
Jest powiadomiona Policja kobieta przebywa w Szpitalu teraz będzie wypisana i co dalej , gdzie mam ja umieścić przeciez nie w DPS jeszcze jest mąż i czworo dzieci.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
się robi: postępowanie prokuratorskie będzie ( niech kobita nie wycofa!!!!) będzie wyrok, rozwód z winy z wnioskiem o eksmisję.
Prawo polskie nie przewiduje izolacji sprawcy!!!( to ma sie zmienić) to kobieta musi gdzieś iść w sina dal:(:( na czas trwania spraw w ośrodku dla osób doświadczających przemocy.
Polecam poradnik dla pracownika socjalnego dla ministerstwa pracy, Unie Demokratyczną Kobiet....i wiele innych instytucji działających na rzecz ofiar przemocy...karta 99
Matko kochana , ofiary przemocy maja wielu sojuszników tylko trzeba z nimi się skontaktować.....
Prawo polskie nie przewiduje izolacji sprawcy!!!( to ma sie zmienić) to kobieta musi gdzieś iść w sina dal:(:( na czas trwania spraw w ośrodku dla osób doświadczających przemocy.
Polecam poradnik dla pracownika socjalnego dla ministerstwa pracy, Unie Demokratyczną Kobiet....i wiele innych instytucji działających na rzecz ofiar przemocy...karta 99
Matko kochana , ofiary przemocy maja wielu sojuszników tylko trzeba z nimi się skontaktować.....
Uczyniwszy na wieki wybór,
w każdej chwili wybierać muszę.”
w każdej chwili wybierać muszę.”
Oprócz przemoc w rodzinie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Przemoc w rodzinie
przemoc
przemoc
sprzeciw wobec przyjecia zmian w ustawie o przeciwdziałaniu przemocy
przemocowiec
przemoc domowa- czy informowac pisemnie szkołe
przemoc - kombinacje rządowe
przemoc w rodzinie
koalicja przeciwko przemocy w rodzinie
przemoc od stycznia
nowela ustawy przemocowej
przemoc
jak pracować ze sprawcą przemocy
praca licencjacka- pomoc społeczna a przemoc w rodzinie
Zespół inerdyscyplinarny - przemoc w rodzinie .
Program ochrony ofiar przemocy w rodzinie