Przeniesienie do dps dla przewlekłe psychicznie chorych - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 paź 2015, 18:33

Mam podopieczna,która przebywa w domu pomocy dla osób w podeszłym wieku.Jej stan zdrowia psychicznego znacznie sie pogorszył w trakcie pobytu. Ma urojenia, jest bardzo pobudzona, niszczy elementy wyposażenia domu leczenie farmakologiczne nie pomaga. Chcielibyśmy przenieść ja do dps dla przewlekłe psychicznie chorych ale nie wiemy jak to zrobić. Jest nieświadoma wiec nie jest w stanie wyrazić samodzielnie zgody. Córka jako osoba najbliższa jest przeciwna przeniesieniu mamy do innej placówki , a w przypadku ubezwłasnowolnienia podopiecznej to ona zostałaby opiekunem prawnym co mozna wiec zrobić aby ten problem rozwiązać?
Katarynka123

Napisano: 08 paź 2015, 9:34

zaświadczenie lekarza psychiatry, wniosek do sądu (w miejsce zgody osoby)
al.a

Napisano: 22 paź 2015, 10:46

Mam podobna sytuację, chcę przenieść podopiecznego do DPS dla osób przewlekle psychicznie chorych. Podopieczny (obecnie przebywa na oddziale psychiatrycznym) nie wyrazi zgody na przeniesienie, w związku z tym staram się o zaświadczenie lekarza psychiatry i składam wniosek do sądu rodzinnego o przeniesienie bez zgody mieszkańca
beata_8210

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x