Witam składam dokumenty od dps poprzez Mopr o przyjęcie mojej mamy za hej zgoda (sama chciała) mama choruje na schizofrenie została poinformowana o wizycie z kopru u mamy jak i u mnie (wywiad odnośnie ewentualnego wsparcia finansowego?) i tu moje pytanie i watpliwości: mieszkam z konkubentem mamy wspólne dziecko syn jest chory ma orzeczenie o niepełnosprawności ja nie pracuje otrzymuje świadczenie pielęgnacyjne i zasiłek na chore dziecko razem ok 1300zl, mieszkanie jest własnością partnera oraz wszystkie dobra w nim nic nie jest moje nie jesteśmy małżeństwem partner dochody ma dosc wysokie mieszkanie rownież jest wyposażone ,,dosc bogato,, na rzut oka. Gdy odwiedzi mnie pani z mopru odpowiem ze mam chore dziecko i otrzymuje ok 1300zl nie pracuje nie jestem w związku małżeńskim wszystko jest partnera czy pani będzie interesować sie zarobkami dobrami partnera? Nie stać mnie by dokładać do pobytu matki a moj partner żyje w swoim świecie i nie interesuje go moja matka i na pewno nie wspomógłby jej... Prosze o paradę
Co z tego, ze partner, skoro żyjecie jak małżeństwo? Z tego co zrozumiałem, partner nie płaci alimentów, więc partycypuje w utrzymaniu dziecka, przez co i Twój realny dochód jest większy niż 1300 zł.