mam pytanie, jestem opiekunem prawnym osoby umieszczonej w DPS, chcę by teraz ta osoba była przeniesiona do innego dps, bliżej mnie - jakie działania powinnam podjąc???
Bardzo proszę o pomoc
przeniesienie osoby ubezwłasnowolnionej
Re: przeniesienie osoby ubezwłasnowolnionej
mam pytanie, jestem opiekunem prawnym osoby umieszczonej w DPS, chcę by teraz ta osoba była przeniesiona do innego dps, bliżej mnie - jakie działania powinnam podjąc???
Bardzo proszę o pomoc
Bardzo proszę o pomoc
Wniosek do pcpr o przeniesienie (osoba przyjęta przed 2004r.) wniosek do gops (skierowana przed 2004r.) Do organu który skierował. Typy dps muszą być takie same.
Wniosek do pcpr o przeniesienie (osoba przyjęta przed 2004r.) wniosek do gops (skierowana po 2004r.) Do organu który skierował. Typy dps muszą być takie same.
Musisz zacząć od sądu. Sąd Musi ci wydać zgodę na dokonanie takiej czynności, chyba że już masz taki dokument. Jeżeli jest to osoba która ma pobyt na nowych zasadach to występujesz z wnioskiem do gminy która ją kierowała do dps, a jak jest na starych zasadach to do PCPR na terenie którego jest obecnie. Kaby co to pytaj.
Czy sam wniosek wysyłam do MOPSu , czy do dyerktora danego dps i pracownik socjalny
kompletuje dokumenty i pzresyła je dopiero do MOPSu?
kompletuje dokumenty i pzresyła je dopiero do MOPSu?
Oprócz przeniesienie osoby ubezwłasnowolnionej - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
DPS decyzja komu
DPS - POMOST
diagnoza w pokl
dom samotnej matki - kto kieruje, decyzja
rezygnacja z DPS
regulaminy w DPS
płatne zaświadczenia lekarskie
problem z mieszkańcem
POMOCY DPS ODPŁATNOŚĆ
X, Y, Z i DPS - kto kieruje????
bardzo proszę o szybką odpowiedź !!!!!!!
Posiadane grunty a odpłatność
urlop a płatność za DPS
sąd kieruje do DPS a kto płaci za pobyt
Wolne miejsca w DPS-ach
WOLNE MIEJSCE W DPS