przeniesienie osoby ubezwłasnowolnionej

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~karolina

przeniesienie osoby ubezwłasnowolnionej

Post autor: ~karolina »

mam pytanie, jestem opiekunem prawnym osoby umieszczonej w DPS, chcę by teraz ta osoba była przeniesiona do innego dps, bliżej mnie - jakie działania powinnam podjąc???
Bardzo proszę o pomoc
~karolina

Re: przeniesienie osoby ubezwłasnowolnionej

mam pytanie, jestem opiekunem prawnym osoby umieszczonej w DPS, chcę by teraz ta osoba była przeniesiona do innego dps, bliżej mnie - jakie działania powinnam podjąc???
Bardzo proszę o pomoc
~karolina

ktoś pomoże???
~nn

Post autor: ~nn »

Wniosek do pcpr o przeniesienie (osoba przyjęta przed 2004r.) wniosek do gops (skierowana przed 2004r.) Do organu który skierował. Typy dps muszą być takie same.
~nn

Post autor: ~nn »

Wniosek do pcpr o przeniesienie (osoba przyjęta przed 2004r.) wniosek do gops (skierowana po 2004r.) Do organu który skierował. Typy dps muszą być takie same.
~dps

Post autor: ~dps »

Musisz zacząć od sądu. Sąd Musi ci wydać zgodę na dokonanie takiej czynności, chyba że już masz taki dokument. Jeżeli jest to osoba która ma pobyt na nowych zasadach to występujesz z wnioskiem do gminy która ją kierowała do dps, a jak jest na starych zasadach to do PCPR na terenie którego jest obecnie. Kaby co to pytaj.
~wera

Post autor: ~wera »

Czy sam wniosek wysyłam do MOPSu , czy do dyerktora danego dps i pracownik socjalny
kompletuje dokumenty i pzresyła je dopiero do MOPSu?
ODPOWIEDZ