Przerywa wychowawczy i idzie na zwolnienie
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Przerywa wychowawczy i idzie na zwolnienie
Pani jest na wychowawczym. Aby przyznać rodzinny i dodatki robiłam utratę jej dochodu. Teraz przerywa wychowawczy. Od 16 lipca będzie na zwolnieniu bo jest ciąży. Czy ja dobrze myślę? uchylam jej wszystko ze względu na to, że już nie ma utraty dochodów i nie łapie się na rodzinny i dodatki? Wychowawczy powinnam uchylić od 16 lipca. A rodzinny też? Za lipiec wypłacam część wychowawczego za 15 dni?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
Re: Przerywa wychowawczy i idzie na zwolnienie
dlaczego chcesz jej uchylić zr?Edyttta pisze: 03 lip 2025, 15:14 Pani jest na wychowawczym. Aby przyznać rodzinny i dodatki robiłam utratę jej dochodu. Teraz przerywa wychowawczy. Od 16 lipca będzie na zwolnieniu bo jest ciąży. Czy ja dobrze myślę? uchylam jej wszystko ze względu na to, że już nie ma utraty dochodów i nie łapie się na rodzinny i dodatki? Wychowawczy powinnam uchylić od 16 lipca. A rodzinny też? Za lipiec wypłacam część wychowawczego za 15 dni?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
Wychowawczy do 15 lipca, ale ZR za lipiec się należy, a nawet jeszcze za sierpień.
Teraz robisz uzyskanie dochodu z tytułu zakończenia urlopu wychowawczego - zaświadczenie o dochodzie za miesiąc sierpień i ewentualnie uchylenie od września.
Teraz robisz uzyskanie dochodu z tytułu zakończenia urlopu wychowawczego - zaświadczenie o dochodzie za miesiąc sierpień i ewentualnie uchylenie od września.
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
pierwszą moją myśl to wstrzymać wychowawczy a rodzinny wypłacać do sierpnia. We wrześniu dostarczy zaświadczenie o uzyskanym dochodzie i uchylę zasiłki rodzinne. Ale na forum przeczytała właśnie coś takiego, że "wracam do dochodu z 2023 r. bo już nie ma utraconego w tym momencie gdy kończy wychowawczy" i powstały wątpliwości czy ja dobrze myślę i czy nie powinnam zabrać od sierpnia ten rodzinny.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
bzdura, to jest po prostu uzysk z zakończenia urlopu tak jak @ss piszeEdyttta pisze: 04 lip 2025, 8:01 "wracam do dochodu z 2023 r. bo już nie ma utraconego w tym momencie gdy kończy wychowawczy"
Oprócz Przerywa wychowawczy i idzie na zwolnienie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Zgon - co z potrąceniami z ZUS
Dochód czyste powietrze pomocy Tom, Szarak i inne mądre głowy
dochody czyste powietrze -rok bazowy
Dodatek dopełniający
Od kiedy doliczyć do zasiłku rodzinnego dochód z alimentów?
Odmowa ZP- prawo do świadczenia w innym Ośrodku
zaświadczenie o bezskuteczności
Nowy członek rodziny, a świadczenie rodzinne
Prawo do zasiłku pielęgnacyjnego do kiedy?
Zwroty, właściwości etc.
ZA MAŁA EMERYTURA DO POTRĄCENIA Nienaleznego ZP PRZEZ ZUS - czy klient może sam zwrócić? czy możemy go zobowiązać?
STARE ŚP,PRACA, NOWE ŚP
Zbiory centralne
Dochód z alimentów - kilka wyroków, rodzina zastępcza - od kiedy?
Zasiłek pielęgnacyjny
TAKSÓWKI