Zbiory centralne

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
kania90
Praktykant
Zajmuję się: FA/Śr/CZP/BE/SS/DM
Kontakt:

Zbiory centralne

Post autor: kania90 »

Wygenerowałam zbiór centralny, wgrałam w CAS, pokazuje mi zbiór poprawny, ale tabelka porównanie sprawozdań ze zbiorem centralnym jest pusta - nie ma kwot. Czy miał ktoś podobną sytuacje, gdzie szukać błędu .. ?
xxx75
Stażysta
Zajmuję się: ŚW, ŚR, Fa, DS
Kontakt:

Re: Zbiory centralne

Post autor: xxx75 »

mam ten sam problem. Pisałam do sygnity, czekam na ich odpowiedź, gdy napiszą dam znać
zuzka
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: zuzka »

Też mam to samo i już myślałam że tylko u mnie takie cuda
Młodypracownik
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
Kontakt:

Post autor: Młodypracownik »

Też tak mam.
xxx75
Stażysta
Kontakt:

otrzymałam taką odpowiedź:
Treść rozwiązania:
Proszę ustawić prarametr systemowy: CZY TWORZYĆ RAPORT Z WYKONANIA ZBIORU CENTRALNEGO PO JEGO WYGENEROWANIU na wartość "Tak".
Następnie proszę usunąć zawartość zbioru, a następnie wybrać: Wykonaj zbiór i Eksport (XML).
Jeżeli problem będzie dalej występował, prosimy o dołączenie do zgłoszenia kompletu logów serwera. Proszę spakować i przesłać w odpowiedzi całą zawartość folderu C:\SYG_SwiadczeniaRodzinne\wildfly\standalone\log
zuzka
Referent
Kontakt:

Ale ja widzę że mam ustawione na Tak a pomimo to nie widzę zawartości zbioru w CAS
xxx75
Stażysta
Kontakt:

ja tez tak mam więc zadzwoniłam do informatyka, żeby wysłał im komplet logów serwera i czekam dalej
xxx75
Stażysta
Kontakt:

czy komuś udało się rozwiązać problem? wysłałam komplet logów do sygnity, odpisali co mam zrobic wgrałam do CAS a zbiór nadal pusty
zuzka
Referent
Kontakt:

Ja wykonałam zbiór jeszcze raz i wgrałam ale to nic nie pomogło, dalej pusto
JUSTYNAD
Stażysta
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: JUSTYNAD »

otrzymałam z sygnity taka odpowiedź:
Treść rozwiązania:
Zawartość sprawozdania resortowego z podobszaru SR (Świadczenia rodzinne G) możemy porównać ze zbiorem centralnym, pochodzącym z organu właściwego, jeżeli na poziomie Departamentu Polityki Rodzinnej zostały zdefiniowane progi zgodności, obowiązujące w okresie, za który obowiązują sprawozdania oraz Jednostka Użytkownika wczytała już zbiór centralny, pochodzący z organu właściwego, za okres odpowiadający okresowi sprawozdania, które chcemy porównać.
Jeżeli progi nie zostały zdefiniowane na poziomie Ministerstwa, nie można porównać zbioru ze sprawozdaniem.
ODPOWIEDZ