skoro jest info od zarządcy , to robić wszczęcie postępowania , wysłać do niej pismo z terminem do stawienia się do wyjaśnieńsweet.lemon pisze: ↑26 kwie 2023, 13:52Witam, dopiero zaczynam z dm, mam info od zarządcy, ze klientka ma zadłużenie od stycznia, przestała płacić za czynsz, co dalej?? bardzo proszę o pomoc
Zawsze zarządca musi dostać informację o przyznanym dodatku jego lokatorom. Musiał widocznie wyrazić zgodę na wypłatę dodatku wnioskodawcy, bo w świetle przepisów dodatek jemu się nalezy.
ja o tym wiem
Zarządcę nalezy powiadomić o wysokości przyznanego dodatku, niezaleznie komu jest on wypłacany:-) pisze: ↑08 maja 2023, 14:42ja o tym wiemTylko zarządca potwierdza wniosek...a jesli dodatek jest przelewany na prywatne konto wnioskodawcy...to moze nie został zarzadca poinformowany o wysokosci dodatku, bo inaczej by powiadomił o zaleglosciach wczesniej...a moze przy nowym wniosku skladanym sprawdził ...taka mała myśl
to też wiemMaxima pisze: ↑09 maja 2023, 9:14Zarządcę nalezy powiadomić o wysokości przyznanego dodatku, niezaleznie komu jest on wypłacany:-) pisze: ↑08 maja 2023, 14:42ja o tym wiemTylko zarządca potwierdza wniosek...a jesli dodatek jest przelewany na prywatne konto wnioskodawcy...to moze nie został zarzadca poinformowany o wysokosci dodatku, bo inaczej by powiadomił o zaleglosciach wczesniej...a moze przy nowym wniosku skladanym sprawdził ...taka mała myśl