A z jakiej paki? To kobieta jest zobowiązana do przedłożenia wymaganych dokumentów i wniosku do nowego OPS, Ty masz za zadanie zakończyć decyzję na jej wniosek bądź oświadczenie że się przeprowadziła. Do OPS będziesz zobligowana przedstawić informację jak poprosi OPS
każdy ośrodek robi różnie do nas czasami wszystko inne ośrodki przesyłają czasami samą decyzje o zakończeniu tam pobierania a czasami nic każdy ośrodek robi jak chce.
Pani napisała wniosek o uchylenie decyzji z powodu miejsca zamieszkania. Wystawiłam decyzje uchylająca w uzasadnieniu napisałam kiedy ostatnia wypłata została wypłacona. Poinformowałam Panią, że po otrzymaniu decyzji uchylającej ma złożyć nowy wniosek wrz z dokumentami i decyzją uchylającą. Niestety Pani dzis powróciła, że panie nie chcą jej przyjąć nowego wniosku bo ja mam przesłać ten stary wniosek wraz z dokumentacją. Jak robicie w swoich ośrodkach? i czy jest to gdzieś w ustawie napisane że ja jestem zobowiązana do przesłania dokumentacji?
Było swego czasu pismo z MRPiPS że w takim wypadku należy uwalić decyzję i przesłać całość dokumentacji do nowego organu właściwego, ale ja bym oryginałów nie radził wysyłać A Pani poradź wysłanie wniosku pocztą lub udostępnij numer do UW i zasugeruj zakablowanie, że nowy organ nie chce przyjąć jej wniosku