ROPS - pismo - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 lis 2016, 18:28

ROPS stwierdził, że nie zachodzi koordynacja.
Wniosek był wprowadzony i zamknięty w systemie "przesłany wg właściwości do innego organu" - nie do marszałka. Jakimś cudem udało mi się ten wniosek uaktywnić, poprzez kliknięcie "cofnij kwalifikuj" i mogę go modyfikować i weryfikować.
Tylko, czy ja dobrze to robię? Czy teraz decyzja wydana na podstawie tego wniosku na 100% będzie moją decyzją, a nie zewnętrzną? Czy przy sprawozdaniu wejdzie w nasze koszty a nie z koordynacji?
pomóżcie? Może ponownie zamknąć ten wniosek i wprowadzić nowy. Dodam, że pracuje na sygnity
Gość

Napisano: 07 lis 2016, 8:40

nikt nie pomoże?
Gość

Napisano: 07 lis 2016, 17:59

sprawa jest pilna, pomóżcie.
pierwszy raz mam pismo o braku koordynacji.
nikt nie miał takiej sytuacji??
Gość

Napisano: 07 lis 2016, 20:51

jeżeli nie zachodzi koordynacja i ROPS nie wydal decyzji tylko postanowienie to decyzje ty robisz i bedzie to twoja decyzja bynajmniej ja bym tak zrobiła przy sprawozdaniu powinna wejsc w wasze koszty
aaaaaa

Napisano: 08 lis 2016, 9:58

Gość pisze:ROPS stwierdził, że nie zachodzi koordynacja.
Wniosek był wprowadzony i zamknięty w systemie "przesłany wg właściwości do innego organu" - nie do marszałka. Jakimś cudem udało mi się ten wniosek uaktywnić, poprzez kliknięcie "cofnij kwalifikuj" i mogę go modyfikować i weryfikować.
Tylko, czy ja dobrze to robię? Czy teraz decyzja wydana na podstawie tego wniosku na 100% będzie moją decyzją, a nie zewnętrzną? Czy przy sprawozdaniu wejdzie w nasze koszty a nie z koordynacji?
pomóżcie? Może ponownie zamknąć ten wniosek i wprowadzić nowy. Dodam, że pracuje na sygnity
Przesyłając wniosek do ROPSu załatwiasz go bez kwalifikacji zaznaczając przesłano do marszałka, później jak przyjdzie Ci odpowiedź że np. nie zachodzi koordynacja to wprowadzasz wniosek od nowa z datą faktyczną kiedy wpłynął do organu właściwego czyli do Ciebie i dalej robisz jak trzeba. Tak mówili na szkoleniu :)
xyz moni
Stażysta
Od: 04 paź 2016, 14:28
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2016, 9:59

Jak został cofnięty wniosek to wtedy nie będzie śladu że przesłano do ROPSu dlatego trzeba wprowadzic nowy
xyz moni
Stażysta
Od: 04 paź 2016, 14:28
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2016, 11:45

Nie wprowadzam wniosku od nowa, bo generalnie on już jest tylko przekazany do ROPS wchodzę (w sygnity) w administracji - pakiet narzędziowy - zmiana z koordynacji - wybieram odpowiedni wniosek i już normalnie wydaję decyzję swoje. A jeśli decyzja jest tez z ROPs to wprowadzam w systemie decyzja bez wniosku.
miał

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x