zmiana miejsca zamieszkania - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 lis 2016, 10:26

Pan złożył wniosek o świadczenie w październiku( na 2 dziecko) , ponieważ zmienił miejsce zamieszkania.Przedłużyłam mu już termin załatwienia sprawy, bo nie dostałam decyzji uchylającej z poprzedniego ośrodka. Teraz Pan przychodzi do mnie z decyzją zmieniającą z poprzedniego Ośrodka. Ośrodek ten wydał decyzję zmieniającą okres na jaki przyznano świadczenie. Nigdy się z tym nie spotkałam. Zawsze wydawałyśmy decyzje uchylające, a nie zmieniające.:(

1. Czy mam wydać normalną decyzje przyznającą na 2 dziecko, czy jakąś inną w związku z tym, że tamta od nich jest zmieniająca?
2. Czy tamten ośrodek ma obowiązek przesłać nam taką decyzję/? Dzwoniłam tam dopominałam się, ale przysłano ją tylko Panu, który miał przyznane świadczenie?

Bardzo proszę o odpowiedź :(
kasi33

Napisano: 07 lis 2016, 13:26

Elmer pomóż :(
kasi33

Napisano: 07 lis 2016, 15:22

Moim zdaniem musi być wystawiona decyzja uchylająca i wysłana panu , a on ma obowiązek dostarczyć Tobie razem z wnioskiem.
MARIA :)

Napisano: 07 lis 2016, 15:38

Pisz wniosek o udostępnienie danych do OPS z informacją od kiedy do kiedy zostały przyznane świadczenia i czy dalej pobiera świadczenie.

Czasem też niektóre ośrodki robią komedię- zamiast napisać decyzję o zakończeniu świadczenia z powodu zmiany miejsca zamieszkania oraz informacji od kiedy koniec świadczeń i kiedy za jaki miesiąc zostało świadczenie wypłacone to odwalają tak że ręce idzie załamać.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 07 lis 2016, 16:21

No właśnie Pan przyniósł mi decyzję zmieniającą na której jest napisane, że od października ich ośrodek nie jest organem właściwym .
kasi33

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x