Przeszczep płuc
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przeszczep płuc
Witam,
Przyszła do nas Pani po przeszczepie płuc, chciałaby od nas dofinansowanie do zakupu saturatora, inhalatora i ciśnieniomierza. Jest to niemożliwe, ponieważ żadne z tych urządzeń nie figuruje w rozporządzeniu ministra. Żeby uzyskać jakąkolwiek pomoc dzwoniliśmy do NFZ i PFRONu bezskutecznie, może Wy macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję.
Przyszła do nas Pani po przeszczepie płuc, chciałaby od nas dofinansowanie do zakupu saturatora, inhalatora i ciśnieniomierza. Jest to niemożliwe, ponieważ żadne z tych urządzeń nie figuruje w rozporządzeniu ministra. Żeby uzyskać jakąkolwiek pomoc dzwoniliśmy do NFZ i PFRONu bezskutecznie, może Wy macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję.
Re: Przeszczep płuc
Zastanawiam się czy nie spróbować dofinansować w ramach LBT. No może poza saturatorem. Zależy, w jaki sposób Pani by uzasadniła.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
to są urządzenia/przedmioty medyczne, a te możemy finansować wyłącznie w środkach ortopedycznych i pomocniczych (ze zleceniem) a na te urządzenia nie ma limitu i nie ma dofinansowania
a to czy dacie w technicznych czy nie to zależy od Waszego dyrektora jaką podejmie decyzję - ja bym nie dał
a to czy dacie w technicznych czy nie to zależy od Waszego dyrektora jaką podejmie decyzję - ja bym nie dał
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Moim zdaniem to zależy od uzasadnienia. W tym roku daliśmy dziewczynce dofinansowanie do koncentratora tlenu. Tata dziecka załączył dokumentację medyczną i obszerne uzasadnienie. Udzieliliśmy dofinansowania w ramach BT.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
chcieliście dać, to daliściewolfnash pisze:Moim zdaniem to zależy od uzasadnienia. W tym roku daliśmy dziewczynce dofinansowanie do koncentratora tlenu. Tata dziecka załączył dokumentację medyczną i obszerne uzasadnienie. Udzieliliśmy dofinansowania w ramach BT.

- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Amen!Tomasz1981 pisze:chcieliście dać, to daliściewolfnash pisze:Moim zdaniem to zależy od uzasadnienia. W tym roku daliśmy dziewczynce dofinansowanie do koncentratora tlenu. Tata dziecka załączył dokumentację medyczną i obszerne uzasadnienie. Udzieliliśmy dofinansowania w ramach BT.

-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Szczerze mówiąc myśleliśmy o poszukaniu dla niej jakiejś fundacji czy stowarzyszenia co Wy na to?
To może sprawdźcie tych od wentylacji domowej. Wiem, że jest kilka filii, ja akurat mam adres do Bydgoszczy:
Ośrodek Wentylacji Domowej, Medycyna Specjalistyczna, ul. Łochowska 69, Bydgoszcz, tel. 052/379 91 66, www.wentylacjadomowa.pl
Ośrodek Wentylacji Domowej, Medycyna Specjalistyczna, ul. Łochowska 69, Bydgoszcz, tel. 052/379 91 66, www.wentylacjadomowa.pl
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dzięki 

Oprócz Przeszczep płuc - Stare tematy przeczytaj również:
Prosze o pomoc
Szkolenie Elbląg 10 sierpnia 2016-Prawo Pracy
diagnoza psychofizyczna dziecka - do PCPR
Odpłatność rodziców biologicznych
Elbląg 28 lipca 2016-Nowelizacja Ustawy Prawo zamówień publ