przyznainie zasiłku stałego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 cze 2015, 12:55

Witam,
mam do Was pytanie odnośnie zasiłku stałego. Mamy nowego podopiecznego chorego na nowotwór z przerzutami. Nie mam prawa do renty ani też emerytury. Nabył prawo do zasiłku stałego z tyt. niepełnosprawności. Ten Pan mieszka z rodzicami, którzy mają swoje emerytury i oni się nim opiekują. pomaga też rodzeństwo obok mieszkające.
Czy Waszym zdaniem powinnam ując Pana razem z rodzicami i wtedy przekroczą dochód i otrzyma jedynie zasiłek pielęgnacyjny czy ując petenta samego i przyznać zasiłek stały ??
mam dylemat jak podejść do sprawy..
OPS2015

Napisano: 15 cze 2015, 13:53

Pracownik socjalny nie powinien mieć takich dylematów. Idzie w teren, opisuje stan faktyczny, i już. A stan faktyczny jest taki,ze klient mieszka i prowadzi gospodarstwo domowe z rodzicami.
Dyrektor

Napisano: 15 cze 2015, 14:17

aA może prowadzi sam. daj zasiłek stały i zdrowotne. a rodzice niech się opiekują.
zzzzzzzzzzz

Napisano: 15 cze 2015, 14:22

Ja bym dała stały. Nie dość że facet chory to jeszcze ma nie mieć własnych funduszy. Rodzice w ramach alimentacji pomagają fizycznie.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem