uprawniony - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 cze 2015, 14:49

Mam 4 lata i 6 miesięcy doświadczenia w zawodzie pracownika socjalnego. Wiem że aby uzyskać II stopień specjalizacji muszę mieć 5 lat. Ale moje pytanie brzmi: czy muszę mieć te 5 lat już w momencie przystąpienia do szkolenia czy dopiero podchodząc do egzaminu prze Komisją????

Par. 10 ust. 2. Do egzaminu na II stopień specjalizacji w zawodzie pracownik socjalny Komisja dopuszcza pracownika socjalnego,
który ukończył szkolenie w terminie nie dłuższym niż 3 lata wstecz od dnia złożenia wniosku o dopuszczenie do egzaminu
na II stopień specjalizacji w zawodzie pracownik socjalny oraz co najmniej 60 dni przed terminem egzaminu przedłożył:
1) wniosek o dopuszczenie do egzaminu na II stopień specjalizacji w zawodzie pracownik socjalny zawierający następujące
dane: imię, nazwisko, adres, numer telefonu i podpis osoby składającej wniosek oraz nazwę miejscowości i datę
złożenia wniosku;
2) dokumenty potwierdzające spełnianie warunków, o których mowa w § 9 ust. 1 pkt 1–3;
3) zaświadczenie podmiotu prowadzącego szkolenia o ukończeniu szkolenia w zakresie II stopnia specjalizacji w zawodzie
pracownik socjalny zawierające następujące dane: imię, nazwisko osoby otrzymującej zaświadczenie, nazwę podmiotu
wydającego zaświadczenie, podpis osoby upoważnionej do wydania zaświadczenia, datę wydania zaświadczenia,
termin realizacji szkolenia, nazwę specjalności oraz wykaz modułów będących przedmiotem szkolenia z liczbą godzin (...)

Chodzi o to ,czy mogę w momencie rozpoczęcia szkolenia nie spełniać par. 10 ust. 2 pkt. 2 (o tych 5 latach stażu, bo mam w pomocy społecznej ale na stanowisku pr.soc. brakuje 6 m-cy) a spełniać ten wymóg w momencie przystąpienia do egzaminu. Zna ktoś taki przypadek???????? bo nie wiem czy robić sobie nadzieje :)
now

Napisano: 15 cze 2015, 15:00

musisz mieć 5 lat przed przystąpieniem do szkolenia
p..

Napisano: 15 cze 2015, 15:13

A gdzie mogę znaleźć taki zapis? szukam i nigdzie wprost nie jest napisane. Tylko ze do egzaminu muszę spełniać te warunki a nie jest wprost ze do szkolenia też, tak ogólnie napisali ze do uzyskania (czyli egzaminu) trzeba mieć 5 lat a nie ze do szkolenia
now

Napisano: 15 cze 2015, 15:18

ok, zapytałam u źródła tj. w firmie szkolącej, trzeba mieć przed przystąpieniem do szkolenia 5 lat... w mordę...
now

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x