Par. 10 ust. 2. Do egzaminu na II stopień specjalizacji w zawodzie pracownik socjalny Komisja dopuszcza pracownika socjalnego,
który ukończył szkolenie w terminie nie dłuższym niż 3 lata wstecz od dnia złożenia wniosku o dopuszczenie do egzaminu
na II stopień specjalizacji w zawodzie pracownik socjalny oraz co najmniej 60 dni przed terminem egzaminu przedłożył:
1) wniosek o dopuszczenie do egzaminu na II stopień specjalizacji w zawodzie pracownik socjalny zawierający następujące
dane: imię, nazwisko, adres, numer telefonu i podpis osoby składającej wniosek oraz nazwę miejscowości i datę
złożenia wniosku;
2) dokumenty potwierdzające spełnianie warunków, o których mowa w § 9 ust. 1 pkt 1–3;
3) zaświadczenie podmiotu prowadzącego szkolenia o ukończeniu szkolenia w zakresie II stopnia specjalizacji w zawodzie
pracownik socjalny zawierające następujące dane: imię, nazwisko osoby otrzymującej zaświadczenie, nazwę podmiotu
wydającego zaświadczenie, podpis osoby upoważnionej do wydania zaświadczenia, datę wydania zaświadczenia,
termin realizacji szkolenia, nazwę specjalności oraz wykaz modułów będących przedmiotem szkolenia z liczbą godzin (...)
Chodzi o to ,czy mogę w momencie rozpoczęcia szkolenia nie spełniać par. 10 ust. 2 pkt. 2 (o tych 5 latach stażu, bo mam w pomocy społecznej ale na stanowisku pr.soc. brakuje 6 m-cy) a spełniać ten wymóg w momencie przystąpienia do egzaminu. Zna ktoś taki przypadek???????? bo nie wiem czy robić sobie nadzieje