Przyznanie karty-pilne
Przyznanie karty-pilne
Witam. Mam taki przypadek. Kobieta, która jest wnioskodawcą złożyła wniosek o przyznanie kart dla swojej rodziny. Z pierwszego małżeństwa ma jedno dziecko. Obecnie jej mąż też ma jedno dziecko z poprzedniego małżeństwa i dodatkowo mają jedno wspólne. Do tego momentu nie było by problemu. Karty otrzymują wszyscy. Problem jest jednak taki, że pierwsze dziecko jej męża nie mieszka z nimi. Mieszka z jego byłą żoną. Na nim ciąży obowiązek alimentacyjny (płaci alimenty). Ten syn często przyjeżdża do niego i wspólnie utrzymują kontakty. Moje pytanie brzmi. Czy w takiej sytuacji można przyznać wszystkim karty, czy odmówić całej rodzinie?
Re: Przyznanie karty-pilne
Zapomniałam dodać, że syn mieszka z matką w innej gminie. Matka nie ma więcej dzieci i nie jest w żadnym związku.
Bylabym wdzieczna o jakas porade. Ja bym zrobila to tak. Zamowila karty dla wszystkich z wyjątkiem tego dziecka ktore mieszka z matka. Wyslala ojca dziecka do tamtej gminy. Tam złożyła wniosek wpisujac wszyskich a przy dziecku zaznaczyc zamowienie karty. Czy ktos zrobil by tak samo?
dobrze myślisz kartę wydaje gmina w której dany członek rodziny zamieszkuje. w gminie gdzie zamieszkuje syn ojciec składa wniosek i tylko przy synu zaznacza zamówienie karty. tylko musi przedstawić wszystkie dokumenty 

Oprócz Przyznanie karty-pilne - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Jakie dokumenty przy DODANIU Członka Rodziny
Koszt realizacji
przedłużenie karty
Czy dostajecie jakiś dodatek za prowadzenie KDR???
zagubienie karty - wydanie nowej
Przestawione imiona
Ojciec bez zameldowania w Gminie
kdr
koszt za przedłużenie karty
rodzina zastępcza
Gwarancja drukarki
przedłużenie ważności karty dla studenta
czy karta jest obligatoryjna
Studia doktorancki
Konferencja Poznań
Czy karta należy się dziecku powyżej 18 roku życia gdy posia