Powiedz to dla gminy obok, gdzie złożyłem wniosek na pierwsze dziecko (dla żony 17 grudnia skończył się zasiłek rodzicielski, pobierała go przez pół roku), już na wstępie powiedziała osoba, że w grudniu nie będzie przysługiwało a od stycznia.
voodoo pisze:Powiedz to dla gminy obok, gdzie złożyłem wniosek na pierwsze dziecko (dla żony 17 grudnia skończył się zasiłek rodzicielski, pobierała go przez pół roku)
a dlaczego nie ma zastosowania?
Kobieta pracuje do 8 grudnia b.r. " w razie utraty prawo ustala się od PIERWSZEGO miesiąca następującego PO MIESIĄCU w którym nastąpiła utrata.."
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
W pierwszej chwili gdy dziś wszedłem na forum to miałem na myśli aby trochę strollować i napisać, ze prawidłowa odpowiedź to: d) 01.01.2018 r.
Ale przeczytałem do końca ostatnie posty tego tematu i wiem, że nie muszę tego robić
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań