pytanie do wychowawców MOW - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 11 lis 2013, 14:06

Mam pytanie do wychowawców pracujących w MOW-ach niepublicznych; jak wam się pracuje w takich ośrodkach, czy macie płatne dodatkowo za nocki, niedziele, święta, co różni taką placówkę od placówki publicznej? Bardzo proszę o wypowiedzi, stoję przed decyzją podjęcia pracy.
~Wiktor

Napisano: 11 lis 2013, 18:02

Nie ma tam Karty Nauczyciela. Zatrudnienie na podstawie KP czyli podobnie jak w placówkach op-wych. Pensje też podobne, ale warunki i płace różnią się w zależności od regionu i stażu pracy (oczywiście półdarmowi stażyści wszędzie mile widziani ;).
~etatysta

Napisano: 11 lis 2013, 18:41

Nie radze tu się zatrudniać. Jeśli chcesz być zdrowy na umyśle po x latach pracy...
~rada

Napisano: 12 lis 2013, 0:40

Ja tam sobie chwalę, zarobki niezłe, praca może nie nazbyt komfortowa, ale da się żyć, dzieciaki mają jasno określone zasady, i tego się trzeba trzymać.
~miron

Napisano: 15 lis 2013, 11:47

Czy ktoś jeszcze napisze jak się pracuje w takim miejscu? Zależy mi na wszelkich informacjach.
~Wiktor

Napisano: 15 lis 2013, 13:36

Znam psycholozkę która pracowała 2 lata i twierdzi, że syf totalny za pensję ponizej średniej.
~kapek

Napisano: 15 lis 2013, 14:05

no nie wiem... syf totalny... . Pewnie jest też tak, że trzeba lubić to co się robi, a nie tylko dla pieniędzy wstawać do roboty. Jakaś idea musi być w głowie, ponad wszystkim.
~wych.

Napisano: 15 lis 2013, 17:03

podejrzewam, że tak jak wszędzie w jednym MOWie jest super i pracuje się fajnie w innym dziadowsko i już szablonu nigdzie i do niczego nie przyłożysz
~gocha

Napisano: 15 lis 2013, 21:51

Dlatego napisałem, że to opinia osoby która pracowała niezbyt długo - nie moja, osobiście nie znam tematu. Co do pracy dla idei to a nie dla pieniędzy to napisano tyle na tym forum, że wspomnę tylko o pewnych ludziach którzy mogliby pracować za darmo a bardzo do nich lgną te okropne zboczone dzieci. Lubmy naszą pracę bo jest łatwiej mentalnie pracowac na wysokich obrotach ale nie róbmy tego za darmo...albo dla idei...
~kapek

Napisano: 15 lis 2013, 23:52

Szablonu nie będę nigdzie i do niczego przykładać. Chcę poznać Wasze opinie.
~Wiktor.

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x