czy dostajecie jakąś kaskę na święta z funduszu, czy talony?
u nas wszyscy mają po równo, chociaż niektorzy mają niezłe dochody. myślę że to nie jest sprawiedliwe
nie, to nie jest niesprawiedliwe, to jest nielegalne . A gdzie najważniejszy wyznacznik ZFŚS \"....od sytuacji życiowej, rodzinnej i materialnej...\"
Aaa.. chyba, że o jakiś inny fundusz chodzi, \"jak tak to spoko...fajnie..\"
\"Zakładowy fundusz świadczeń socjalnych jest specjalnym funduszem tworzonym przez pracodawców w celu finansowania działalności socjalnej i dofinansowania zakładowych obiektów socjalnych. Z przepisów wynika, że pracodawcy zatrudniający co najmniej 20 pracowników, w przeliczeniu na pełne etaty na dzień 1 stycznia danego roku, mają obowiązek utworzenia ZFŚS\"
placówki niepubliczne nie maja funduszu soacjalnego i z tego co wiem to od tego roku nie każda firma musi mieć taki fundusz.jest to dobra wola pracodawcy!
u mnie ci, co najwięcej zarabiają to najgłośniej płaczą.im się nie podoba, że pomoc jest zależna od dochodu.najwięcej powinni dostać ci co najmniej mają, ale Polaka poznasz po tym, że zazdrości innym i kombinuje
dewiza w mojej pracy wszystkim po równo, bo to sprawiedliwie- ot polska mądrość
Po równo nie możne być, bo jest to niezgodne z ustawą.Co prawda u mnie widełki do 1000 i powyżej 1000 a różnica 20 zł i też nie jestem przekonana czy to jest ok w razie kontroli.