fundusz świadczeń socjalnych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 24 lis 2013, 0:12

czy dostajecie jakąś kaskę na święta z funduszu, czy talony?
u nas wszyscy mają po równo, chociaż niektorzy mają niezłe dochody. myślę że to nie jest sprawiedliwe
~lidka

Napisano: 24 lis 2013, 10:24

nie, to nie jest niesprawiedliwe, to jest nielegalne . A gdzie najważniejszy wyznacznik ZFŚS \"....od sytuacji życiowej, rodzinnej i materialnej...\"
Aaa.. chyba, że o jakiś inny fundusz chodzi, \"jak tak to spoko...fajnie..\"
~hey

Napisano: 24 lis 2013, 14:19

Dostajemy kaskę na Święta z funduszu, ale żadne tam po równo, tylko na podstawie dochodów właśnie, myślę że sprawiedliwie :)
~Gosia

Napisano: 24 lis 2013, 14:49

a nam dyr nawet nie składa życzeń ani nie dzieli sie opłatkiem a co dopiero da kasę!poza tym nie istnieje u nas fundusz socjalny:(
~klara

Napisano: 24 lis 2013, 15:27

\"Zakładowy fundusz świadczeń socjalnych jest specjalnym funduszem tworzonym przez pracodawców w celu finansowania działalności socjalnej i dofinansowania zakładowych obiektów socjalnych. Z przepisów wynika, że pracodawcy zatrudniający co najmniej 20 pracowników, w przeliczeniu na pełne etaty na dzień 1 stycznia danego roku, mają obowiązek utworzenia ZFŚS\"

lidka macie mniej niż 20 pracowników?
~Gosia

Napisano: 24 lis 2013, 17:35

placówki niepubliczne nie maja funduszu soacjalnego i z tego co wiem to od tego roku nie każda firma musi mieć taki fundusz.jest to dobra wola pracodawcy!
~ja

Napisano: 24 lis 2013, 20:07

u mnie ci, co najwięcej zarabiają to najgłośniej płaczą.im się nie podoba, że pomoc jest zależna od dochodu.najwięcej powinni dostać ci co najmniej mają, ale Polaka poznasz po tym, że zazdrości innym i kombinuje
dewiza w mojej pracy wszystkim po równo, bo to sprawiedliwie- ot polska mądrość
~Grażyna

Napisano: 24 lis 2013, 20:15

Zgadzam się z wpisem powyżej i cieszę się, że jednak w mojej placówce jest w tych kwestiach normalne i ludzkie podejście :)
~Gosia

Napisano: 25 lis 2013, 16:28

Po równo nie możne być, bo jest to niezgodne z ustawą.Co prawda u mnie widełki do 1000 i powyżej 1000 a różnica 20 zł i też nie jestem przekonana czy to jest ok w razie kontroli.
~bella

Napisano: 25 lis 2013, 19:28

Wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone. Możesz zrobić złotówkę różnicy i jesteś \" na prawie\".
~kapek

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem