urlopy zaległe dla wychowawcow karcianych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 8    [ Posty: 80 ]

Napisano: 06 lis 2013, 19:22

Czy orientujecie się może co z urlopami, które nie zostały wykorzystane do końca 2013 roku przez pracowników karcianych? Chodzą plotki, ze urlop niewykorzystany przepada w 2014 roku. Czy to możliwe?????
~kasia

Napisano: 06 lis 2013, 19:39

nic nie przepada!
~olga

Napisano: 06 lis 2013, 20:31

Nie przepada.
U nas tez chodziły takie słuchy, ale okazało się, że przechodzi na następny rok.
~bella

Napisano: 06 lis 2013, 20:32

Nie przepada ale od stycznia liczony będzie na zasadach kp, a nie kn
~bibi

Napisano: 06 lis 2013, 20:54

czyli jak?

Przypuśćmy że zostanie mi 15 dni urlopu. jak to zostałoby rozliczone w następnym roku?
~Marianna

Napisano: 06 lis 2013, 21:33

jako 15 dni
~Damian

Napisano: 06 lis 2013, 21:46

Moim zdaniem zaległy urlop jest do wykorzystania w całości i potem należy nam się juz urlop 26 dni, tak jaj z kp. Czyli jesli komuś zostało 15 dni w 2014 roku wykorzystuje te 15 dni i ma jeszcze 26 nowego. Czy dobrze myślę?
~kasia

Napisano: 06 lis 2013, 22:38

Kasiu a co za problem czy 15 przejdzie na rok 2014 + 26
~Damian

Napisano: 06 lis 2013, 23:49

Cały czas Damianie chodzi mi o urlop, który zostaje nam jeszcze z tego roku, czyli urlop jeszcze nauczycielski. Od stycznia, gdy będziemy juz pracownikami z kp mamy mniejszy wymiar urlopu. Nasz dyrektor twierdzi, ze urlop niewykorzystany przez nauczycieli w 2013 roku przepada im w 2014. Mnie wydaje się to nieprawdopodobne. Pytam Was o zdanie, bo u nas panuje totalne milczenie w sprawie wychowawców karcianych i nie wiemy jak się wszystko potoczy. Dlatego piszcie co wiecie. Pozdrawiam
~kasia

Napisano: 07 lis 2013, 0:26

art. 66 ust. 2. KN stanowi- W razie niewykorzystania przysługującego urlopu wypoczynkowego z powodu rozwiązania lub wygaśnięcia stosunku pracy, powołania do zasadniczej służby wojskowej albo do odbywania zastępczo obowiązku tej służby, do okresowej służby wojskowej lub do odbywania długotrwałego przeszkolenia wojskowego - nauczycielowi przysługuje ekwiwalent pieniężny za okres niewykorzystanego urlopu.
Należy pamiętać ze do końca br jesteśmy zatrudnieni w oparciu o KN. Dyrektor jeżeli nie ma możliwości udzielenia urlopu wypłaca ekwiwalent. Z dniem 1 stycznia stosunek pracy zawarty np. KN wygasa. Sprawa wydaje się dość jasna.
~Roman

Strona 1 z 8    [ Posty: 80 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem