pytanie: staż a uprawnienia pedagogiczne
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
pytanie: staż a uprawnienia pedagogiczne
witam
w tym roku ukończyłam studia mgr na kierunku pedagogika społeczna praca opiekuńcza i socjalna. Chciałabym odbyć staż. Ale zastanawiam sie w jakiego rodzaju placówce jeśli w MOPSach/DPSAach to czy później gdy będę chciała pracować w szkole przepadnie mi uprawnienie pedagogiczne? Bo słyszałam taką opinię, że w czasie 2-lat od ukończenia studiów jeśli nie odbędzie się stażu nauczycielskiego, to uprawnienia pedagogiczne przepadają.
Pytanie może dość dziwne, ale na razie poszukuję pracy i nie wiem w jakiej palcówce chciałabym pracować oraz w jakiej pracę znajdę. A także gdzie najlepiej odbyć staż, abym później nie miała zamkniętej drogi czy utraty pewnych kwalifikacji
Bardzo proszę o pomoc/ podpowiedz
Anna.
w tym roku ukończyłam studia mgr na kierunku pedagogika społeczna praca opiekuńcza i socjalna. Chciałabym odbyć staż. Ale zastanawiam sie w jakiego rodzaju placówce jeśli w MOPSach/DPSAach to czy później gdy będę chciała pracować w szkole przepadnie mi uprawnienie pedagogiczne? Bo słyszałam taką opinię, że w czasie 2-lat od ukończenia studiów jeśli nie odbędzie się stażu nauczycielskiego, to uprawnienia pedagogiczne przepadają.
Pytanie może dość dziwne, ale na razie poszukuję pracy i nie wiem w jakiej palcówce chciałabym pracować oraz w jakiej pracę znajdę. A także gdzie najlepiej odbyć staż, abym później nie miała zamkniętej drogi czy utraty pewnych kwalifikacji
Bardzo proszę o pomoc/ podpowiedz
Anna.
uprawnienia pedagogiczne
Jestem magistrem teologii i absolwentem NKJO w Sanoku filologia angielska .W trakcie studiów obyłem szereg praktyk pedagogicznych.Obecnie nie pracuje w szkole Czy moje uprawnienia pedagogiczne przepadają .Proszę o odpowiedż.Z poważniem
uprawnienia pedagogiczne
Jestem magistrem teologii i absolwentem NKJO w Sanoku filologia angielska .W trakcie studiów obyłem szereg praktyk pedagogicznych.Obecnie nie pracuje w szkole Czy moje uprawnienia pedagogiczne przepadają .Proszę o odpowiedż.Z poważniem
Re: pytanie: staż a uprawnienia pedagogiczne
Staraj się o robotę w szkole. Jest stabilniejsza, lepiej płatna i w sumie bezpieczniejsza niż wypalająca i frustrująca praca w mops. Jak masz podejście do często wrednych dzieciaków to rób wszystko by znaleźć się w szkole.
Krzysztofie, masz pełne kwalifikacje do pracy w szkole podstawowej, gimnazjalnej i ponadgimnazjalnej. Uprawnienia pedagogiczne nie przepadają. Powodzenia;)
Silne związki, regularne podwyżki, płatne wakacje i inne przywileje.
Możesz mieć problemy bo niż demograficzny mamy ale staraj się.
Możesz mieć problemy bo niż demograficzny mamy ale staraj się.
o proszę ! Sanok mamy na linii, a to zaledwie 20 km ode mnie.
No witam.
Panie Krzysztofie - nie przepadają , jak poprzednicy to określili, ale pracę trzeba szybko zdobyć- choć z teologią pewno będzie trudniej, powodzenia życzę dla ziomala.
P.S. jak fajnie się robi na forum- włączają się teolodzy, pedagodzy- no świetnie;)
No witam.
Panie Krzysztofie - nie przepadają , jak poprzednicy to określili, ale pracę trzeba szybko zdobyć- choć z teologią pewno będzie trudniej, powodzenia życzę dla ziomala.
P.S. jak fajnie się robi na forum- włączają się teolodzy, pedagodzy- no świetnie;)
pedagog od siedmiu boleści buahahahahahaha
Oprócz pytanie: staż a uprawnienia pedagogiczne - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
opieka szkodzi nie pomaga
nieodebrany zasiłek okresowy
Metamorfoza OPS Śródmieście m.st. Warszawy
czy osoba zarejestrowana w PUP może mieć zasiłek stały
Wywiad alimentacyjny
Zasiłek specjalny celowy bezzwrotny
pomysł na projekt socjalny
wykształcenie pracownika socjalnego
opiekun prawny-wynagrodzenie
Rodziny Zastępcze MOPR Zabrze, opinie i komentarze rodzin i pracowników
ubezpieczenie zdrowotne NFZ - koszt decyzji???
dochód z lasu
zarobki pracownika socjalnego?