rachunek za pogrzeg dla GOPS

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
aga7

rachunek za pogrzeg dla GOPS

Post autor: aga7 »

Mam pytanie: czy parafia może wystawić rachunek za pogrzeb ( OPS chowa bezdomnego) ?. Z tego co wiem to ksiądz chce wystawić zaświadczenie o ofierze złożonej przez ops z racji pogrzebu. Jakie przepisy to regulują? Czy takie zaświadczenie może być podstawa do wypłaty.
Z góry dziękuję za pomoc
aga7

Re: rachunek za pogrzeg dla GOPS

ponawiam o pomoc
Marta200

Post autor: Marta200 »

U nas ksiądz wystawił Rachunek tzn w nagłówku jest wpisane Rachunek a pod spodem wspisane: Zaświadczam, że GOPS... opłacił koszty pogrzebu .... w wysokości ... Pogrzeb odbył się w dniu ... podpis księdza. A w lewym górnym rogu pieczatka parafi. My dostaliśmy zwrot poniesionych kosztów pogrzebu z KRUS. Wysyłalismy orginały Rachunków i faktur do Krus.
EWA II
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: EWA II »

Dokładnie tak jak napisała Marta200.Pozdrawiam:)
Konwalia_80

Post autor: Konwalia_80 »

DO Marta200:
Proszę napisz coś więcej o tym zwrocie z KRUS......
Ja jako OPS też płaciłam pogrzeb i chciałabym coś więcej się dowiedzieć o tym zwrocie z KRUS, kiedy przysługuje itd.................
aga7

dziękuję, poszłam i ksiądz wystawił mi rachunek. Dzwoniłam do Kurii Płockiej i tam ksiądz podał mi, że Parafie mogą wystawiać rachunki.
Marta200

Post autor: Marta200 »

Jesli podopieny był ubezpieczony to wysłyłasz do KRUS orginały rachunków, faktur oraz wniosek o wypłatę zasiłku pogrzebowego. Na tej podstawie KRUS zwraca poniesione przez GOPS koszty.
Konwalia_80

Post autor: Konwalia_80 »

Dziękuję za odpowiedź.
ODPOWIEDZ