Mam pytanie: czy parafia może wystawić rachunek za pogrzeb ( OPS chowa bezdomnego) ?. Z tego co wiem to ksiądz chce wystawić zaświadczenie o ofierze złożonej przez ops z racji pogrzebu. Jakie przepisy to regulują? Czy takie zaświadczenie może być podstawa do wypłaty.
Z góry dziękuję za pomoc
rachunek za pogrzeg dla GOPS
Re: rachunek za pogrzeg dla GOPS
U nas ksiądz wystawił Rachunek tzn w nagłówku jest wpisane Rachunek a pod spodem wspisane: Zaświadczam, że GOPS... opłacił koszty pogrzebu .... w wysokości ... Pogrzeb odbył się w dniu ... podpis księdza. A w lewym górnym rogu pieczatka parafi. My dostaliśmy zwrot poniesionych kosztów pogrzebu z KRUS. Wysyłalismy orginały Rachunków i faktur do Krus.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dokładnie tak jak napisała Marta200.Pozdrawiam:)
DO Marta200:
Proszę napisz coś więcej o tym zwrocie z KRUS......
Ja jako OPS też płaciłam pogrzeb i chciałabym coś więcej się dowiedzieć o tym zwrocie z KRUS, kiedy przysługuje itd.................
Proszę napisz coś więcej o tym zwrocie z KRUS......
Ja jako OPS też płaciłam pogrzeb i chciałabym coś więcej się dowiedzieć o tym zwrocie z KRUS, kiedy przysługuje itd.................
dziękuję, poszłam i ksiądz wystawił mi rachunek. Dzwoniłam do Kurii Płockiej i tam ksiądz podał mi, że Parafie mogą wystawiać rachunki.
Jesli podopieny był ubezpieczony to wysłyłasz do KRUS orginały rachunków, faktur oraz wniosek o wypłatę zasiłku pogrzebowego. Na tej podstawie KRUS zwraca poniesione przez GOPS koszty.
Oprócz rachunek za pogrzeg dla GOPS - Księgowość przeczytaj również:
Projekt budżetu na 2015
świadczenia rodzinne
Umieszczenie w osrodku dla bezdomnych
Kasa
co nowego w OPS
odsetki od nieterminowej zapłaty
RODZINY ZASTĘPCZE
druk rp - 7
odprawa emerytalna a KUP
Proszę o pomoc
co wybrać