raporty zerowe - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 10 maja 2023, 8:52

Nie poruszam się biegle w Płatniku. Mamy problem z kadrami... Złosiłam osobę do zus od 01.01.2023 r. Zapłacono składkę emerytalno-rentnową w kwietniu. Teraz muszę wysłać raporty zerowe RCA za styczeń luty i marzec. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy coś w kodach i identyfikatorach muszę zmieniać i zmienia sie okres rozliczeniowy, tak?
Beatris
Podinspektor
Od: 12 sty 2015, 17:38
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2023, 10:21

nie wiem za bardzo czy o to Ci chodziło ale ja robię korekty tak: narzędzia - twórz dokumenty - dokumenty rozliczeniowe - na podstawie kompletów pobranych z ZUS (dalej)w oknie z zakresem numerów rozliczeniowych wybieram np. styczeń 2023 i zaznaczam dokumenty które chce skorygować następnie dalej - komplet korygujący - dalej i zakończ. Utworzy Ci się dokument RCA i DRA z kolejnym numerem identyfikatora raportu i później dodajesz osobę którą chcesz rozliczyć np za ten styczeń, następnie w RCA wybierasz narzędzia, usuń powtarzające się pozycje raportu i powinna zostać tylko ta osobą którą dodałaś i DRA przeliczasz. Sporządzasz raport zerowy od stycznia do marca (podstawa 0 zł) jeżeli świadczenie z wyrównaniem poszło w kwietniu natomiast jeżeli świadczenie było wypłacane normalnie od stycznia to w każdym miesiącu musisz wpisać taką podstawę jaka była wypłacona
OPS-kas.
Stażysta
Od: 06 lut 2019, 15:38
Zajmuję się: księgowość

Napisano: 10 maja 2023, 10:46

bardzo Ci dziękuje, tak o to mi chodzi. Świadczenie w moim przypadku poszło w kwietniu z wyrównaniem.
Beatris
Podinspektor
Od: 12 sty 2015, 17:38
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x